Українцям небезпечно перебувати в Білорусі, – Клімкін

 

Міністр закордонних справ заявив, що перебування громадян України на території Білорусі є потенційно небезпечним.
Про це Павло Клімкін сказав в інтерв’ю польському виданню Rzeczpospolita, переклад якого МЗС України оприлюднило у “Фейсбуці”.

“Перебування громадян України на території Білорусі є потенційно небезпечним, і про це ми говоритимемо з Мінськом. Ми розуміємо, що на території Білорусі діють російські владні структури. Росія присутня там у сфері безпеки. Але у двосторонніх відносинах [із Білоруссю], політичних та економічних, у нас немає більших проблем”, – сказав міністр.

“Знову йдеться про Росію, яка намагається дестабілізувати регіон Центрально-Східної Європи. Додатково намагається довести до поділу в ЄС. Вважаю, що це наш спільний українсько-польський виклик, і тому ми повинні співпрацювати у нашому регіоні”, – додав Клімкін.

Нагадаємо, у серпні 2017 року стало відомо про затримання українця Павла Гриба на території Білорусі російськими спецслужбами нібито за “планування теракту” в Сочі.
Також відомо, що на території РБ діє спільна з Росією база осіб, що загрожують безпеці союзної держави – “чорні списки ФСБ”.

Читайте також:
Письменника Жадана депортували з Білорусі через “тероризм”
за вказівкою Москви

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна