Геращенко: У Білорусі – скандал через “чорні списки” ФСБ

"Типова бандерівка" Ірина Геращенко в Мінську. Фото з ФБ

“Типова бандерівка” Ірина Геращенко в Мінську. Фото з ФБ

У так звані чорні списки ФСБ включено тисячі осіб, яким, відповідно, заборонено в’їзд не лише в Росію, а й у Білорусь. Про це повідомила перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко з посиланням на білоруських журналістів.

“У цих списках чимало українських і європейських та американських політиків та громадських діячів. І вже траплялося кілька інцидентів, коли західні політики чи громадські діячі змушені були годинами чекати вирішення питання в’їзду до Білорусі в аеропорту Мінська, доки білоруські прикордонники-дипломати вирішували ці делікатні питання.
Бо людина в російському “чорному списку”, а Білорусі аж ніяк не хочеться псувати свій імідж і взаємини, не допускаючи до себе гостей”, – написала Геращенко у “Фейсбуці”.

Нагадаємо, нещодавно першого віце-спікера українського парламенту, яка входить у гуманітарну підгрупу на переговорах у Мінську щодо врегулювання на Донбасі, заборонили в’їзд у Білорусь. Завдяки зусиллям українських дипломатів, їй таки видали дозвіл на в’їзд, та лише тимчасовий.
Раніше Геращенко не пустили в Росію на суд над Надією Савченко. Тоді стало відомо, що Росія заборонила їй в’їзд на свою територію до 2021 року.

За словами Геращенко, білоруські журналісти їй розповіли, що “вся ця історія спричинила страшний скандал у самій Білорусі“, яка дуже дорожить мінським переговорним майданчиком. Адже він значно покращує імідж країни в очах світової спільноти.

“Мінськ не хоче втратити цей майданчик. Але заборона в’їзду учаснику переговорної групи на вимогу ФСБ РФ ставить під сумнів нейтральність і неупередженість майданчику, я вже мовчу про те, що дозвіл на тимчасовий в’їзд – це не вирішення проблеми”, – наголосила Геращенко.

Читайте також:
Бойовики в Мінську зірвали будь-який обмін полонених до травневих свят

Безсмертний оголосив про відставку з мінської групи на користь Аграрної партії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна