Омбудсман Денисова просить росіян замінити Москалькову

 

Українська омбудсман Людмила Денисова заявила, що її російська візаві Тетяна Москалькова не має належних повноважень для вирішення питань політв’язнів, та просить Москву визначити іншу особу для переговорів.

Як передає “Новинарня“, про це уповноважена Верховної Ради з прав людини сказала на зустрічі з генсеком Ради Європи Турбйорном Ягландом і сповістила в соцмережі.

“Темі політв’язнів ми присвятили основну частину нашої розмови [з Ягландом]. Домовленості про синхронне взаємне відвідування не реалізовані. РФ досі не надала можливості провести зустрічі.
Підкреслила, що у нас з омбудсманом РФ Тетяною Москальковою немає жодного конфлікту. Є діалог, який ні до чого не приведе, оскільки мандат омбудсмана в РФ не дозволяє їй ухвалювати будь-які рішення. Вона слугує лише передавачем інформації”, – наголосила Денисова.

“Я просила визначити іншу компетентну людину та місце для зустрічі. Але поки відповіді від РФ не дочекалася”, – заявляє українська омбудсвумен.

Вона нагадала, що в питанні звільнення політв’язнів відсутній прогрес. Хоча Турбйорн Ягланд звертався до президента РФ щодо помилування Олега Сенцова з гуманітарних підстав, український режисер продовжує страждати в колонії у Лабитнангі.

Читайте також:
Москалькова відвідала Сенцова, який “пише сценарій”,
а Денисову до нього не пустили

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна