Українська збірна “Ігор Нескорених” готується до змагань із веслування на тренажері. ВІДЕО

 

У п’ятницю, 19 жовтня, відбулося тренування учасників “Ігор Нескорених” (Invictus Games), які братимуть участь у змаганнях з веслування на тренажері, — повідомляє управління комунікацій та преси Міноборони України.

“Українська збірна буде представлена у чотирьох різних категоріях. Це — капітан команди Сергій Ільницький, Олександр Чалапчій, Олександр Бєлобоков та Юрій Дмитренко. Вони братимуть участь у змаганнях тривалістю 1 хвилина, окрім цього, Олександр Чалапчій випробує свої сили на змаганнях тривалістю 4 хвилини”, — розповів тренер Валерій Чикиринда.

До слова, Юрій Дмитренко минулого року особисто спостерігав за “Іграми Нескорених” у Торонто, проте перебував у резерві і не мав нагоди випробувати себе з іноземними суперниками.

“Цього року головне — справитися з навантаженнями, атмосферою суперництва, аби ніщо не завадило під час змагань”, — переконаний Дмитренко.

Як повідомляла “Новинарня“, австралійська діаспора та друзі України радо вітали в Сіднеї українську команду спортсменів-ветеранів із пораненнями, яка прибула до цієї країни для участі у міжнародних змаганнях.

Також на шляху до Сіднея для участі у “Іграх Нескорених” українську спортивну делегацію, очолювану заступником міністра оборони України з питань європейської інтеграції генерал-лейтенантом Анатолієм Петренком, в Дубаї привітали друзі з Об’єднаних Арабських Еміратів.

Змагання пройдуть 20-27 жовтня, Україна виступатиме у шести спортивних дисциплінах — легка атлетика, плавання, веслування на тренажері, велоспорт на шосе, стрільба з лука та пауерліфтинг.

Національна збірна України “Ігор Нескорених” цьогоріч складається із 15 учасників, 14 чоловіків та однієї жінки.

Минулого року українська збірна завершила змагання на перших для себе “Іграх нескорених” з 14 нагородами, здобувши 8 золотих, 4 срібних та 2 бронзових медалі.

До слова, президент Петро Порошенко оголосив, що Україна може подати заявку на проведення цих міжнародних змагань.

“Я не маю жодного сумніву, що ми гарно виступимо. Я не маю жодного сумніву, що Україна у весь голос заявить про себе. І я не виключаю, що колись, в одну із майбутніх “Invictus games”, ми зробимо все, щоб вони пройшли в Києві і щоб у Києві, на українській землі, ми захищали честь України”, – заявив Порошенко.

Президент підкреслив, що “Invictus games” допомагають психологічній реабілітації поранених українських захисників.

Читайте також:
Визначено склад збірної України на “Ігри нескорених-2018”. СПИСОК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна