Імовірний убивця бердянського активіста Олешка назвав ім’я замовника

 

Підозрюваний у вбивстві активіста Бердянська та екс-бійця АТО Віталія Олешка заявив, що вчинив цей злочин на замовлення підприємця – власника бердянського ресторану  “Мохіто”.

Відповідні свідчення містяться в ухвалі Орджонікідзевського райсуду від 17 вересня щодо зміни запобіжного заходу для підозрюваного.

Раніше ЗМІ повідомляли, що затриманий розстріл Віталія Олешка “Сармата” – АТОвець Артем Матюшин, колишній боєць роти “Торнадо”.

Арештований розповів, що у травні-червні 2018 року разом із дружиною відпочивав у Бердянську та винаймав житло у готелі “Євро”, де познайомився із замовником.

“Про останнього йому відомо, що родом він з міста Макіївка Донецької області, під час АТО займався волонтерською діяльністю, надавав допомогу у будівництві блокпостів, що стало спільною темою у їх спілкуванні”, – йдеться в документі.

Замовник займається підприємницькою діяльністю у Бердянську, йому належить ресторан “Мохіто”.

Згідно зі свідченнями, вони обмінялися номерами телефонів, і приблизно у липні новий знайомий зателефонував йому  через “WhatsApp” та попросив допомогти провчити і “прострелити сідниці” одному чоловіку, який нібито є рекетиром.

У показах підозрюваний наголосив, що підприємець обіцяв йому за це винагороду у вигляді фінансової допомоги в розвитку будь-якого бізнесу.

Пізніше вони домовилися, що виконавець приїде у Бердянськ 29 липня, щоб обговорити деталі злочину.

За даними свідчень, в цей день підозрюваний приїхав із двома своїми знайомими, яким не повідомив, чим саме збирається займатися в курортному місті.
Увечері того ж дня він зустрівся з замовником та обговорив з ним усі деталі майбутнього “уроку”.

ТПідозрюваний повідомив, що коли він сів в авто до підприємця, той передав йому полімерний згорток (пакет супермаркету “АТБ”), в якому знаходилися обріз мисливської рушниці та вісім мисливських набоїв “ТАХО” білого кольору.

Після цього вони поїхали до дитячого садочка, де у дворі багатоповерхового будинку стояв припаркований автомобіль “Таврія”, червоного кольору.

Підозрюваний розповів слідству, що підприємець повідомив йому, що авто у справному стані і готове до злочину, після чого його необхідно повернути у це ж місце разом зі зброєю.

Після цього замовник повіз чоловіка до будинку Олешка, де розповів про особливості його щоденного графіку, марку авто та показав його фото.

У судових документах вказано, що наступного дня, в обідній час, коли його знайомі відпочивали на морі, виконавець злочину прибув до місця мешкання потерпілого та протягом приблизно трьох годин перебував неподалік від будинку і спостерігав за ним.

31 липня він попросив знайомого відвезти його на “Таврії” у справах до місця, де мешкав екс-боєць АТО. За його словами, нібито треба було передати один пакунок.
Зазначається, що через 20 хвилин очікування Олешко приїхав додому разом із трьома іншими чоловіками, після чого підозрюваний витягнув обріз з двома патронами та попрямував до будинку потерпілого, де здійснив постріл з двох стволів обріза.

У показах він повідомив, що після цього Олешко впав, а він повернувся до авто і у слід почув близько шести пострілів.

Після цього протер поверхні від своїх відбитків пальців, повернув “Таврію” у зазначене місце і за 30 хвилин виїхав з друзями у напрямку Дніпра.

Також він додав, що подзвонив замовникові і повідомив, що виконав завдання, той попросив його подзвонити, коли буде вдома.

У Василівці Запорізької області виконавець із компанією були затримані поліцією.

Згідно із судовою ухвалою, свідки упізнали підозрюваного, передає “Українська правда”.

“УП” пише, що замовником нібито виступає бердянський підприємець Михайло Сігіда.

Наразі вони перебувають під вартою.

Читайте також:
Підозрюваного у вбивстві АТОвця Сармата в Бердянську відправили під арешт

Убивство АТОвця Олешка: прокуратура висунула підозру чотирьом особам

Генеральний прокурор Юрій Луценко підтвердив, що один із підозрюваних у вбивстві учасника бойових дій, активіста Віталія Олешка був бійцем розформованої роти міліції спецпризначення “Торнадо”.

Начальник управління Нацполіції в Запорізькій області Сергій Коміссаров заявляв, що поліція опрацює версію щодо причетності народного депутата  Олександра Пономарьова (група “Воля народу”) до вбивства”Сармата”, який йому протистояв у Бердянську.

Побратими Олешка у коментарі “Громадському” зазначали, що жодних конфліктів з учасниками АТО в Олешка не було.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна