Глава держави вперше прийшла на Генасамблею ООН із грудним немовлям. ФОТО

 

На сесії Генасамблеї Організації Об’єднаних Націй одна з глав держав – членів ООН уперше була присутня в залі засідань із грудним немовлям. Прем’єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн прибула на Генеральну Асамблею у Нью-Йорку разом зі своєю 3-місячною донькою.

Про це повідомляє прес-служба Дитячого фонду ООН – ЮНІСЕФ.

“Зустрічайте наймолодшу учасницю Генасамблеї ООН! Уперше в історії прем’єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн приїхала на сесію разом із своєю тримісячною донькою Неве Tе Ароха”, – сказано в повідомленні.

В ЮНІСЕФ зазначили, що Ардерн “стала першою жінкою та світовим лідером, яка з’явилася на подібному заході з немовлям”.

Неве Те Ароха Ардерн-Гейфорд для участі в сесії отримала окрему акредитацію, причому на бейджі був напис “перше немовля”.

Під час виступу новозеландської прем’єрки разом із донькою на робочому місці був її батько – партнер Джасінди та відомий у Новій Зеландії телеведучий Кларк Гейфорд.

38-річна Джасінда Ардерн народила первістка 21 червня 2018 року в Окленді. Вона стала лише другою обраною главою уряду у світі, яка народила дитину під час перебування на посаді (після прем’єрки Пакистану Беназір Бхутто у 1990 році).

Читайте також:
ГА ООН розгляне ситуацію на окупованому Донбасі та в Криму,
попри спротив Росії

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна