Військова прокуратура почала кримінальне провадження за фактом розриву “Молота” на фронті

 

Військова прокуратура Донецького гарнізону почала досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення правил поводження зі зброєю у зв’язку з розривом міномета “Молот” у зоні ООС.
Як передає “Новинарня“, про це у вівторок, 25 вересня, повідомили у відділі зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури.

В ГПУ зазначила, що 23 вересня близько 21:00 на позиціях однієї із військових частин на території Донеччини вибухнула міна у каналі ствола міномету. Внаслідок цього два військовослужбовці отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.

“Вже проведено огляд місця події, вилучено необхідні речі, предмети та документи, проводиться комплекс інших слідчих та процесуальних дій, спрямованих на детальне з’ясування усіх обставин вибуху”, – повідомляють у Генпрокуратурі.

Вирішується питання про призначення комплексної судової експертизи у рамках розпочатого кримінального провадження.

Справу розслідують слідчі Бахмутського відділу поліції ГУ НП в Донецькій області, процесуальні керівники – військова прокуратура Донецького гарнізону. У Генпрокуратурі наголошують, що триматимуть на контролі хід слідства.

Як повідомляла “Новинарня“, на фронті розірвався міномет “Молот”. За словами волонтерів, вибух стався у 72-й механізованій бригаді імені Чорних запорожців, яка дислокується на Світлодарському напрямку.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна