Будапешт говорить про “операцію спецслужб України в Берегові” та обіцяє вислати консула у відповідь

 

Будапешт обіцяє вжити аналогічні заходи, якщо Київ вишле угорського консула з міста Берегово на закарпатті.
Про це заявив у неділю, 23 вересня, перед відльотом на засідання Генасамблеї ООН у Нью-Йорку міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

“Якщо українська сторона надішле консула Угорщини, це не залишиться без пропорційної відповіді з боку угорської сторони, але є надія, що цього можна уникнути”, – цитує слова Сійярто угорське видання Origo.

Глава МЗС Угорщини заявляє, що останнім часом в Україні нібито посилилися антиугорські настрої, що він пов’язує це з підготовкою до проведення в Україні президентських і парламентських виборів.

Петер Сійярто зазначив, що події минулого тижня “зайшли занадто далеко” і переступили всі “писані і неписані правила міжнародного права і дипломатії”, оскільки українські спецслужби “провели спецоперацію в консульстві Угорщини, яка є членом НАТО”.

“Подвійне громадянство поширене в Європі, і якщо Україна дійсно хоче рухатися в бік ЄС, вона не може ставити під сумнів такий інститут”, – зазначив він.

Глава МЗС Угорщини підтвердив, що зустрінеться з українським колегою Павлом Клімкіним у Нью-Йорку.

При цьому він додав, що Угорщина і надалі буде вдаватися до кроків, які сповільнюватимуть рух України в бік ЄС і НАТО.

Читайте також:
“Миротворець” викрив п’ятьох закарпатських посадовців
із паспортами Угорщини

Як повідомляла “Новинарня“, днями агенція “Укрінформ” оприлюднила відео, на якому українці урочисто отримують угорське громадянство на церемонії в консульстві Угорщини в Берегові, при цьому консул просить не повідомляти про це владі.
Дипломатичний скандал спровокував чергове загострення відносин між Україною і Угорщиною.
На цьому тлі Угорщина не змінила назву посади свого “уповноваженого по Закарпаттю”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна