Угорщина не змінила назву посади свого “уповноваженого по Закарпаттю”

 

Угорська влада не виконала домовленість про зміну скандальної назви “уповноваженого міністра по Закарпаттю”.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар в коментарі агенції “Укрінформ”.

Ккоментуючи нове загострення у стосунках Києва та Будапешта, Бондар наголосив, що влада в Будапешті не виконала ключову домовленість про зміну конфліктної посади відповідального за допомогу угорцям Закарпатської області.

“Домовленості, які були досягнуті між міністрами під час телефонної розмови (31 серпня щодо зміни назви “уповноваженого по Закарпаттю” – “Н”) не виконуються. Тож тепер у нас постає запитання, як взагалі з угорською стороною домовлятися”, – заявив Бондар.

Відтак заступник міністра “констатує небажання Угорщини співпрацювати” і бачить, що Угорщина втручається у внутрішні справи України.

Як повідомляла “Новинарня“, на початку серпня Київ висловив протест через створення в уряді Угорщини посади уповноваженого міністра, відповідального за розвиток Закарпатської області.
Україна сприйняла це рішення як втручання у внутрішні справи, оскільки “до компетенції уповноваженого віднесено частину суверенної території України”.
У МЗС заявили про готовність заборонити в’їзд в Україну уповноваженому, якщо назву його посади не буде змінено.

31 серпня міністр Павло Клімкін повідомив, що його колега Петер Сійярто пообіцяв змінити конфліктну назву. Згодом Угорщина підтвердила дану домовленість.

Днями агенція “Укрінформ” оприлюднила відео, на якому українці урочисто отримують угорське громадянство на церемонії в консульстві Угорщини в Берегові, при цьому консул просить не повідомляти про це владі.
Дипломатичний скандал спровокував чергове загострення відносин між Україною і Угорщиною.

Читайте також:
Команда угорців Закарпаття виграла “чемпіонат світу сепаратистів”. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна