Команда угорців Закарпаття виграла “чемпіонат світу сепаратистів”. ВІДЕО

 

Збірна закарпатських угорців – “Карпаталія” – стала переможцем так званого чемпіонату світу під егідою КонІФА, що об’єднує невизнані території, діаспори та країни – не члени ФІФА.

Як передає “Новинарня” з посиланням на сайт турніру, фінальний матч у Лондоні відбувся 9 червня. “Карпаталія” обіграла Північний Кіпр – 0:0 в основний та додатковий час, 3:2 – в серії пенальті.

Епізод фінального матчу

Фінальна гра пройшла на стадіоні Queen Elizabeth II у передмісті Лондона Енфілді, на якому виступає клуб “Енфілд боро”.

“Закарпатці” та збірна окупованої Туреччиною півночі Кіпру на цьому турнірі вже зустрічалися на груповому етапі й також розійшлися нічиєю.
Надалі “Карпаталія” у чвертьфіналі обіграла Каскадію (екорегіон на заході США й Канади) – 3:1, а у півфіналі – Секейський край (угорська меншина в Румунії) – 4:2.

Як інформувалаНовинарня“, торік закарпатці вже брали участь у змаганнях під егідою цієї КонІФА на чемпіонаті Європи. Тоді команда була представлена багатьма гравцями, які грали паралельно в чемпіонатах районів Закарпатської області. Тепер куратор команди поставився до цього із серйозністю, і склад був сформований також із професійних футболістів – уродженців Закарпаття, які мають паспорт Угорщини та виступають в угорських командах.

На емблемі “Карпаталії” – контури Закарпатської області та  символіка Угорщини й українського Закрпаття.

Участь цієї збірної угорців Закарпаття в “чемпіонаті сепаратистів” обурила багатьох користувачів українських соцмереж.
Зокрема, волонтер Родіон Шовкошитний написав у “Фейсбуці”: “Україну там представляє одна команда. Ні, не “ДНР”. Ні, не “ЛНР”. Це “Закарпаття”. Офіційно команда заявлена угорською мовою Kárpátalja…”
“Як добре, що у нас там (на Закарпатті) 128-ма [бригада] стоїть. Якраз гірсько-штурмовою зробили”, – додав Шовкошитний.

Видання “UA футбол” писало, що після минулорічної участі наших футболістів у турнірі на півночі Кіпру ФФУ не відреагувала, і закарпатські спортсмени не були навіть попереджені.
Зазначається, що КонІФА має намір провести наступний чемпіонат Європи на території “ДНР”.

Читайте також:
Екс-футболіст клубу “ДНР” тепер грає на Херсонщині. ФОТО

Гендиректор “Шахтаря” відповів “ДНР”: Нам не по дорозі з тими,
для кого Донецьк не Україна

Загалом у турнірі взяли участь 16 команд, які не є членами та не визнані ФІФА.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна