Суд на Запоріжжі засудив бойовика “ДНР” до 10 років заочно

 

Токмацький районний суд Запорізької області засудив бойовика терористичної організації “ДНР” до 10 років позбавлення волі заочно.
Про це 15 вересня повідомив прес-центр СБУ.

Співробітники контррозвідки встановили, що у вересні 2014 року мешканець Амвросіївського району Донецької області приєднався до незаконних збройних формувань.

“Перебуваючи у складі бандформування, він брав участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції поблизу с. Біла Кам’янка Старобільського району Донецької області. Згодом, обіймаючи «посаду командира взводу», зловмисник організовував незаконні спостережні пункти бойовиків, а також здійснював підготовку «підлеглих»”, – констатують у спецслужбі.

Викриття протиправних дій зловмисника проводило управління СБУ у Волинській області.

Суд визнав учасника угруповання винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-1 (“Втягнення у вчинення терористичного акту”) Кримінального кодексу України, та призначив йому покарання у вигляді десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Початок терміну відбування покарання обчислюватиметься з дня його затримання та приведення судового вироку до виконання. Наразі засудженого оголошено в розшук.

Читайте також:
Умовна кара. Українські суди масово “пробачають” сепаратистів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна