В “ДНР” перепідпорядковують “особисті” батальйони

 

В угрупованні “ДНР” відбувається передача так званих “іменних” збройних підрозділів у підпорядкування корпусу так званої “народної міліції” (1 АК ЗС РФ), а також “МВС ДНР”.

За повідомленнями сепаратистських інтернет-ресурсів, 10 вересня командир так званого загону “Легіон” Сергій Завдовєєв заявив, що формування перейшло з підпорядкування “МНС ДНР” (“міністерства з надзвичайних ситуацій”) у “народну міліцію” (де-факто армія “ДНР”).

За інформацією Олександра Жучковського, який координував відправку “добровольців” із Росії на Донбас, у “народну міліцію” також перейшло формування “Витязь”, що раніше підпорядковувалося “мінтрансу ДНР”.
За його даними, очікується, що “полк спеціального призначення”, куди входять батальйони “Прілєпіна”, “П’ятнашка” і “Патріот”, буде підпорядкований “МВС ДНР”.

“Таким чином, проблема (існування фактично приватних воєнізованих формувань), яку не могли вирішити протягом декількох місяців, тепер вирішується за лічені дні”, – резюмував Жучковський у своєму Telegram-каналі.

У статті видання expert.ru ці процеси називають “посиленням централізації збройних сил ДНР”.
Зазначається, що напередодні вбивства глави “ДНР” Олександра Захарченка “під загрозою застосування сили” корпус “народної міліції” змусив “П’ятнашку” піти з позицій біля Крутої Балки.

Формування при “міністерствах ДНР” неодноразово звинувачували в захопленнях чужої власності або силовому розв’язанні конфліктів на користь “міністрів”, пишуть “Новости Донбасса”.
Так, у минулому році “міністра МНС ДНР” звинуватили в спробі заволодіння чужим катером.
7 вересня “міністра доходів і зборів” Олександра Тимофєєва, пораненого при замаху на Захарченка, усунули з посади і при цьому звинуватили в захопленні майна агрофірми, автостанцій і заправок. Ці звинувачення на його адресу з’явилися після призначення в.о. “глави ДНР” Дениса Пушиліна.

Читайте також:
В “ДНР” знайшли підрозділи-“привиди”, аби командири
гребли гроші за неіснуючих вояків

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна