В “ДНР” знайшли підрозділи-“привиди”, аби командири гребли гроші за неіснуючих вояків

 

У лавах 1-го армійського корпусу окупаційних військ РФ на Донбасі виявили бойові підрозділи-“привиди”, які існували лише на папері для отримання їхнім командуванням зарплат за весь особовий склад.
Як передає “Новинарня“, про це на брифінгу 10 вересня повідомив речник Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк з посиланням на інформацію ГУР МОУ.

За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, “комісіями кураторів з’ясовано, що по лінії чергових служб надавалась неправдива інформація про відсутніх зі складу російсько-окупаційних військ, у т. ч. у складі цілих підрозділів, які нібито виконували бойові завдання на важкодоступних передових позиціях і тому з ними не було зв’язку. Так, під час перевірки у 1 АК окупантів було виявлено підрозділ т. зв. «мертвих душ», в якому у наявності тільки військовослужбовці, які понад три місяці перебувають на лікуванні”.

“У зв’язку з цим рішенням російського окупаційного командування зазначений підрозділ розформовано”, – розповів полковник Гуцуляк.

За його словами, у зв’язку з такими проблемами командування російських окупаційних військ вживає заходів зі встановлення реальної чисельності особового складу у з’єднаннях і частинах 1 та 2 АК.

“Зокрема, у ході перевірок було виявлено, що окремі командири підрозділів приховують втрати особового складу з метою уникнення покарання за збільшення випадків самовільного залишення військовослужбовцями місць служби зі зброєю. При цьому по звітних документах грошове забезпечення відсутнім виплачувалося протягом декількох останніх місяців”, – навів Гуцуляк дані розвідки.

Також він додав, що “у авральному порядку розформовані «елітні» підрозділи охорони та спеціального призначення, які безпосередньо підпорядковувались колишнім ватажкам т.зв. «ДНР»” (маючи на увазі вбитого Олександра Захарченка).
Особовий склад розформованих підрозділів передано у підпорядкування 1 АК російсько-окупаційних військ.

Читайте також:
Командир полку в “ДНР” зламав підлеглому носа за відмову
продовжити контракт, – ГУР

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна