У вирішальний момент збору підписів за Сенцова “ліг” сайт петицій Білого дому

оновлено

Після того як петиція за звільнення Олега Сенцова на сайті Білого дому зібрала понад 80% потрібних для розгляду голосів, цей розділ сайту став недоступним для користувачів.

Станом на 18:30 за київським часом у середу, 5 вересня, петиція на підтримку незаконно ув’язненого в Росії Сенцова та інших українських бранців Кремля, розміщена на сайті Білого дому, набрала понад 81 тисячу голосів.

“Європейський парламент вже закликав Володимира Путіна негайно звільнити Олега Сенцова та інших. Тепер настав час для Америки висловитися. Ми наполегливо закликаємо наш уряд зайняти тверду позицію з цього питання і використовувати всі важелі, щоб вимагати негайного звільнення Олега Сенцова та інших українських політичних в’язнів у Росії”, – йдеться в тексті петиції.

Для того, щоб вона була розглянута американською владою, до 9 вересня необхідно зібрати менш як 19 тисяч підписів – загалом 100 000 за місяць.

Петицію можуть підписати всі охочі, у тому числі українці.

Підписання петиції займає не більше хвилини. Для цього треба зайти на сайт Білого дому, клікнути на розділ “Петиції”, підписати петицію та підтвердити через електронну пошту свій підпис.

Петицію можна підписати за посиланням безпосередньо за посиланням.

Однак станом на 0:00 6 вересня посилання не працює. Помилку видає кожна спроба зайти в розділ петицій сайту Білого дому.

Сам сайт Білого дому при цьому працює.

ОНОВЛЕНО. Станом на ранок 6 вересня розділ петицій все ще недоступний.

Координатор “Євромайдан СОС” Олександра Матвійчук з цього приводу пише: “Ми підняли на вуха усіх, кого могли. Версії такі: або ми випадково завалили сервер Білого дому, або хтось організував DDoS сайту петиції з українських IP-адрес.
Тому VPN нам в поміч. Для браузера Chrome на ПК http://bit.ly/2NiaWcV. Для інших платформ https://lifehacker.ru/free-vpn/“.

Станом на 6 вересня Олег Сенцов голодує 116-й день.

Читайте також:
Половина росіян не знають ніякого Сенцова. А він схуд до 72 кг

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна