Місія МВФ прибула до Києва щодо виділення наступного траншу

 

Місія Міжнародного валютного фонду в четвер, 6 вересня, почала роботу в Києві.

За підсумками цього візиту буде прийнято рішення про виділення наступного траншу кредиту МВФ.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

У представництві МВФ уточнили, що місія на чолі з Роном ван Роденом прибула до України напередодні.

Як анонсував раніше постійний представник Фонду в Україні Йоста Люнгман, місія МВФ працюватиме в Києві 6-19 вересня “для обговорення останніх економічних подій і економічної політики”.
У порядку питань, що підлягають обговоренню, буде також фінансова допомога від МВФ на підтримку політики, спрямованої на забезпечення макроекономічної стабільності в Україні і подальшого руху економіки країни в напрямку сталого та інклюзивного зростання.

В.о. міністра фінансів Оксана Маркарова відзначила, що українська сторона має намір обговорити з Фондом як всі поточні питання, так і продовження співпраці після закінчення програми розширеного фінансування МВФ в березні 2019 року.

За її словами, успішний четвертий перегляд програми і отримання п’ятого траншу в розмірі 2 млрд. доларів відкриє шлях до залучення фінансування в державний бюджет на пільгових умовах із використанням гарантії Світового банку на 800 млн. доларів, а також до отримання макрофінансової допомоги від ЄС на 1 млрд. євро.

Ключовою умовою для отримання траншу від МВФ є підвищення цін на газ для населення до ринкових. Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив про готовність до такого кроку.

Читайте також:
Рада прийняла поправки до закону про Антикорупційний суд, як вимагав МВФ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна