Рада прийняла поправки до закону про Антикорупційний суд, як вимагав МВФ

оновлено

Верховна Рада України ухвалила закон “Про внесення змін до Закону України “Про судоустрій і статус суддів” у зв’язку з прийняттям Закону України “Про Вищий антикорупційний суд””.

Як передає “Новинарня“, на вечірньому засіданні 12 липня за проект №7441 проголосували 254 народних депутатів.

Правки до закону про Вищий антикорупційний суд стосується підзвітності апеляцій у корупційних справах. На цих правках наполягали в Міжнародному валютному фонді та країнах-донорах України.

Як заявив заступник  голови парламентського Комітету з питань правової політики та правосуддя Сергій Алєксєєв, ключова правка повністю відповідають першій редакції президентського закону і саме таку версію вимагає МВФ.

Згідно з цим рішенням, забороняє розгляд апеляційних скарг щодо корупційних справ, переданих Національним антикорупційним бюро, іншими судами, окрім апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Це означає, що всі рішення щодо топ-чиновників Романа Насірова, Олександра Онищенка, Миколи Мартиненка та інших буде ухвалювати саме Антикорупційний суд.

Як повідомляла “Новинарня“, 7 червня Верховна Рада ухвалила в другому читанні і в цілому закон про Вищий антикорупційний суд (“за” – 315 депутатів).
Поправки до законопроекту №7440 – загалом 1 927 – депутати розглядали більш як два тижні.
11 червня президент Петро Порошенко його підписав.

21 червня ВР ухвалила закон про створення Вищого антикорупційного суду.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна