Похорон Захарченка: тисячі бюджетників, закрита труна, Хірург, Гоблін і Няш-Мяш. ФОТО, ВІДЕО

 

На похорон убитого глави сепаратистів “ДНР” Олександра Захарченка, що відбувся в Донецьку в неділю, 2 вересня, від посадовців Росії приїхали тільки кримські колабораціоністи – незаконно обрані депутат Держдуми, колишній окупаційний прокурор півострова Наталія Поклонська і “глава уряду” Криму Сергій Аксьонов, кримінальне прізвисько “Гоблін”.

Аксьонов і Поклонська на похороні

На похорон прибули також президент самопроголошеної Південної Осетії (сепаратистський регіон Грузії) Анатолій Бібілов та учасники прокремлівського байкерського клубу “Нічні вовки” на чолі з Олександром Залдостановим, кличка “Хірург”.

На заході були присутні “в.о. глави ДНР” Дмитро Трапезников, так званий “голова парламенту ДНР” Денис Пушилін, а також “міністр доходів і зборів ДНР” Олександр Тимофєєв, який разом із Захарченком отримав важкі поранення під час вибуху в ресторані “Сепар”.

Прощання із убитим Захарченком було організоване в Донецькому обласному театрі опери та балету.

Там виставили закриту труну в присутності “почесної варти” бойовиків “ДНР”.

Представники “адміністрації глави ДНР” заявили російській агенції “Інтерфакс”, нібито на прощання з ватажком угруповання прийшли “більше 120 тисяч осіб”.

Водночас українська інформагенція “Ліга” з посиланням на очевидців у Донецьку повідомила, що на прощанні було близько 20-30 тисяч людей, “багато хто з квітами, кажуть, що прийшли “за покликом серця”.

За словами другого співрозмовника, бюджетників і студентів змусили “віддати шану” Захарченку примусово, “за списками, під підпис”.

Журналісти “Новостей Донбасса” зафіксували велику кількість автобусів, які стояли на набережній Донецька і на яких підвозили людей на похорон.

У день похорону бойовики посилили патрулювання окупованого міста. В перехожих перевіряли документи.

З оперного театру труну на артилерійському лафеті відвезли на кладовище “Донецьке море”, де поховані бойовики “Моторола” і “Гіві”.

Фотогалерея:

похорон Захарченка _11 похорон Захарченка _гроб похорон Захарченка _10 похорон Захарченка _9 похорон Захарченка _8 похорон Захарченка _7 похорон Захарченка _6 похорон Захарченка _6-1 похорон Захарченка _5 похорон Захарченка _4 похорон Захарченка _3 Трапезников похорон Захарченка _3 Тимофєєв похорон Захарченка _2 похорон Захарченка _1 похорон Захарченка _0
<
>

Уже безпосередньо перед закопуванням, на кладовищі, труну відкрили на прохання рідних Захарченка. Це засвідчило фото з Telegram-каналу kotsnews.

Помічник президента Росії Владислав Сурков у день похорону опублікував звернення у зв’язку із загибеллю Захарченка. У ньому Сурков назвав загиблого “братом” і “справжнім героєм”. “Бути твоїм другом – велика честь”, – сказано в заяві.

Раніше свої співчуття висловили президент Росії Володимир Путін і прем’єр-міністр Дмитро Медведєв.

Читайте також:
Голова СБУ назвав свої версії щодо вбивства Захарченка

Як інформувала “Новинарня“, у п’ятницю, 31 серпня, близько 17:00 у центрі Донецька пролунав вибух у ресторані “Сепар”. В результаті підриву смертельне поранення отримав ватажок “ДНР” Олександр Захарченко.
Також повідомлялося про загибель ще однієї особи, поранення “глави міністерства зборів і доходів ДНР” Олександра Тимофєєва і загалом 9 чи 12 поранених.

За даними ЗМІ, кафе “Сепар” належало самому Захарченку чи начальникові його охорони та добре охоронялося.
У зв’язку з цим багато коментаторів виключають версію щодо дій українських спецпризначенців.

У замаху на ватажка “ДНР” підозрюють одного з його охоронців, який зник з місця вибуху. Про це ввечері 31 серпня повідомив російський канал “Лайф”. Було перекрито всі пропускні пункти на “кордонах” ОРДО для розшуку підозрюваного.

Водночас новопризначений “в. о. глави ДНР” Дмитро Трапезников заявив на брифінгу, що українським силовикам вдалося провести диверсію, і винні (в ОРДО) будуть покарані.

За різними повідомленнями, після вибуху бойовики затримали 14 осіб. Четверо з них нібито зізналися у співпраці з українськими спецслужбами.
Представник омбудсмена України в Донецькій і Луганській областях заявив, що із затриманих “вибивають свідчення”.

Читайте також:
Захарченко забрав два дні жалоби в Кобзона. І день у школярів

“Менеджер Ахметова по лінії Путіна”. Хто такий Трапезников, який очолив “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна