“Менеджер Ахметова по лінії Путіна”. Хто такий Трапезников, який очолив “ДНР”

 

Новим тимчасовим “головою” сепаратистського угруповання “ДНР” проголошений Дмитро Трапезников, який досі був “віце-прем’єр-міністром ДНР”.
На екстрених зборах 31 серпня так званий “штаб територіальної оборони ДНР” прийняв рішення про те, що Трапезников займе місце загиблого Олександра Захарченко. Про це повідомляють інтернет-ресурси сепаратистів.

Як пишуть ЗМІ Донеччини, “головою ДНР” міг також стати “міністр зборів і доходів” Олександр Тимофєєв, проте, за попередньою інформацією, він серйозно травмований в результаті того ж вибуху в донецькому ресторані “Сепар”, де був убитий Захарченко.

Дмитро Трапезников найбільше відомий тим, що обіймав посаду менеджера з розвитку фан-руху ФК “Шахтар” (Донецьк) – із 2001 по 2005 рік, опікувався організацією турнірів з міні-футболу серед уболівальників тощо.

За даними офіційного сайту сепаратистів, Трапезников Дмитро Вікторович народився 12 квітня 1981 року в місті Краснодар (РФ). У Донецьк із батькам переїхав 1982 року.

Першу вищу освіту з відзнакою отримав в Донецькій академії будівництва і архітектури в 2004 році. Крім того, має ще дві вищі освіти: менеджер-економіст і юрист.

Після роботи в ФК “Шахтар” працював у різних бізнес-структурах Донбасу. При президенті Януковичу – в 20102012 роках – був заступником голови райради Петровського району Донецька.

У вересні 2014 року, після початку війни, став незаконним головою “адміністрації Тельманівського району” від бойовиків “ДНР”.

Крім “віце-прем’єра” у так званій “раді міністрів ДНР”, Трапезников обіймав посаду “начальника управління внутрішньої і зовнішньої політики адміністрації глави ДНР”.

Деякі ЗМІ називають його куратором підприємства “Продвижение”, яке контролює рекламу в ОРДО, зокрема політичні білборди.

Журналіст-переселенець із Донецька Денис Казанський, коментуючи призначення Дмитра Трапезникова, припустив, що це людина Ріната Ахметова.

“Цікаве призначення, враховуючи, що чоловік кілька років працював менеджером в ФК “Шахтар”, а також був до війни заступником голови Петровського району (округ Миколи Левченка)”, – написав Казанський у “Фейсбуці”.

“Ріната Леонідовича можна вітати?” – додав він.

“Новости Донбасса” тим часом нагадують, що глава незаконного збройного формування “Восток” в ОРДО Олександр Ходаковський раніше називав Трапезникова “сірим кардиналом”. 

“У нас віце-прем’єр Дмитро Трапезников, якого я весь час вважав прес-секретарем “Шахтаря”, а він взагалі виявився креативником, що відповідав за фанатський рух. І ця людина зараз набрала такої сили, конкурує з паном Тимофєєвим (т. зв. “міністр доходів і зборів ДНР” Олександр Тимофєєв “Ташкент” – “Н”), який у нас вважається чи не сильнішим за самого Олександра Захарченка. А він сидить, він посаджений по лінії адміністрації російського президента і сидить самовдоволений. Це він прострелив ногу [Максиму] Лещенкові (глава адміністрації ватажка “ДНР”) в пориві конкурентної боротьби… Чоловік постраждав, зараз його не видно не чутно, але Трапезников у нас сірий кардинал”, – розповідав про нього Ходаковський у грудні 2016 року.

“Давно ходили чутки, що в “ДНР” теж замінять лідера слідом за “ЛНР”. Але мало хто вірив, що ця заміна буде такою радикальною”, – пише також Денис Казанський.

Як інформувала “Новинарня“, у п’ятницю, 31 серпня, близько 17:00 у центрі Донецька пролунав вибух у ресторані “Сепар”. В результаті підриву смертельне поранення отримав ватажок “ДНР” Олександр Захарченко. 
Також повідомлялося про поранення “глави міндоходів ДНР” Олександра Тимофєєва і ще двох людей.

Нагадаємо, бойовиків ОРЛО (т. зв. “ЛНР”) після перевороту в “республіці” також очолив тимчасово виконуючий обов’язки “голови” – Леонід Пасічник.

Читайте також:
Ліквідація Захарченка: “затримка ДРГ”, телеграма від Путіна,
порушена в РФ справа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна