Голова СБУ назвав свої версії щодо вбивства Захарченка

 

Голова Служби безпеки України Василь Грицак озвучив кілька версій причин вбивства ватажка “ДНР” Олександра Захарченка.

Про це він сказав журналістам 1 вересня, передає “РБК-Україна“.

“На мій погляд, проходить методична зачистка всіх тих, хто в 2014 році сприяв введенню російських терористичних військ на Донбас, хто сприяв створенню псевдонародних республік”, – зазначив Грицак.

За його словами, СБУ вважає, що проводиться “методична зачистка тих, хто знає занадто багато і у кого на руках кров, тих, хто не потрібен надалі як свідки”.

Друга версія, на думку Грицака – це “просто розборки на комерційній основі”.

Голова СБУ каже, що в тих, хто сприяв введенню російських військ на Донбас, є кілька варіантів.
“Перший варіант: забрати цих людей на територію РФ і там їх працевлаштувати, а другий: ліквідувати тих, хто давав їм у свій час різні злочинні накази”, – сказав Грицак.

Разом з тим глава СБУ підкреслив, що у відомства немає інформації про затримання української диверсійної групи у зв’язку із вбивством “голови ДНР”.

Рішення про можливе закриття справ Службою безпеки України щодо загиблого Захарченка буде ухвалено слідчими, сказав Василь Грицак.

“Звичайно, приймати рішення будуть слідчі. У зв’язку зі смертю того, хто був підозрюваним, як правило, у такому разі справа закривається”, – додав він.

Як інформувала “Новинарня“, у п’ятницю, 31 серпня, близько 17:00 у центрі Донецька пролунав вибух у ресторані “Сепар”. В результаті підриву смертельне поранення отримав ватажок “ДНР” Олександр Захарченко. 
Також повідомлялося про поранення “глави міністерства зборів і доходів ДНР” Олександра Тимофєєва і ще двох людей.

За даними ЗМІ, кафе “Сепар” належало самому Захарченку і добре охоронялося.
У зв’язку з цим багато коментаторів виключають версію щодо дій українських спецпризначенців.

У замаху на ватажка “ДНР” підозрюють одного з його охоронців, який зник з місця вибуху. Про це ввечері 31 серпня повідомив російський канал “Лайф”. Було перекрито всі пропускні пункти на “кордонах” ОРДО для розшуку підозрюваного.

Водночас новопризначений “в. о. глави ДНР” Дмитро Трапезников заявив на брифінгу, що українським силовикам вдалося провести диверсію, і винні (в ОРДО) будуть покарані.

Читайте також:
Ліквідація Захарченка: “затримка ДРГ”, телеграма від Путіна,
порушена в РФ справа

Захарченко забрав два дні жалоби в Кобзона. І день у школярів

“Менеджер Ахметова по лінії Путіна”. Хто такий Трапезников, який очолив “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна