Смертельна стрілянина біля мерії Харкова: президент нагородив “копів” орденами

 

Президент Петро Порошенко посмертно нагородив орденом “За мужність” харківського патрульного поліцейського Дмитра Кірієнка, якого розстріляв злочинець під міською радою Харкова.

Про це повідомив сайт глави держави 22 серпня.

“За особисту мужність, виявлену у боротьбі зі злочинністю, самовіддане виконання службового обов’язку постановляю: нагородити орденом “За мужність” III ступеня КІРІЄНКА Дмитра Олександровича – інспектора управління патрульної поліції в Харківській області Департаменту патрульної поліції Національної поліції України, старшого лейтенанта поліції (посмертно)”, – зазначено в указі.

29-річний Дмитро Кірієнко був інспектором 1-го взводу роти №2 батальйону Управління патрульної поліції в Харківській області. “Копом” служив від початку створення “патрульки”, мав три вищі освіти. У загиблого залишились дружина і дворічна донька.

Таким самим орденом нагороджений інспектор управління патрульної поліції в Харківській області Олександр Ростовський (напарник Кірієнка, який залишився живий під час перестрілки).

Як повідомляла “Новинарня“, у ніч на 20 серпня біля міськради в Харкові чоловік відкрив стрілянину по дверях будівлі. Охоронці пустили його всередину.
Патрульні поліцейські, які прибули на виклик, побачили біля будівлі міськради пораненого охоронця. Поруч стояв чоловік, який почав стріляти по патрульних. Внаслідок стрілянини було смертельно поранено поліцейського Дмитра Кірієнка, який вступив у переговори зі злочинцем.
Патрульні вбили нападника. Поліцейський, який дістав травми внаслідок стрілянини, помер у лікарні.
Охоронця прооперували, його стан був важкий.

Пізніше з’ясувалося, що в крові нападника було 2 проміле алкоголю.

Злочинцем виявився місцевий мешканець, слюсар Олександр Поярков, який, за версією поліції, перед походом до міськради напідпитку розстріляв дружину.

За фактом події відкрили кримінальні провадження за ч.2 ст.115 (умисне вбивство) і ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

Дмитра Кірієнка поховали в Харкові 22 серпня, в День пам’яті загиблих правоохоронців у Харкові. За законом, сім’я загиблого поліцейського отримає 1,3 млн. грн. компенсації від держави.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна