Поліція розкрила злочин харківського стрільця

 

Зловмисником, який у ніч на 20 серпня біля мерії Харкова поранив охоронця і вбив поліцейського, виявився 47-річний безробітний слюсар-рихтувальник Олександр Поярков.

Як передає УНІАН, про це на брифінгу у вівторок, 21 серпня, повідомив голова ГУ НП України в Харківській області Олег Бех.

За його словами, Поярков мешкав із своєю дружиною Наталією Поярковою окремо від рідних у приватному будинку в Харкові. Розстріляну жінку правоохоронці виявили 20 серпня близько 20.30. Сигнал про виявлення тіла надійшов від рідних, котрі не могли до неї додзвонитися.

Бех зазначив, що Поярков з 90-х років працював слюсарем-рихтувальником, ремонтував автомобілі. 31 травня він через невиплату зарплати звільнився, після чого почав зловживати алкоголем та впав у депресію.

У день злочину він перебував у стані алкогольного сп’яніння.

За інформацію начальника поліції, слідчі встановили, що Поярков за часів СРСР проходив військову службу в ЗС і, “ймовірно, він був снайпером, однак ця інформація перевіряється”.

Убитий Олександр Поярков. Фото з ФБ Антона Геращенка

При цьому зловмисник не мав судимості та на обліку в поліції не перебував. Сусіди характеризують родину нормально, однак чоловік був скритний і ні з ким не спілкувався.

Водночас, за інформацією слідчих, дружина Пояркова Наталія повідомляла про скандали і сварки з чоловіком останнім часом, пропонувала йому розлучитися, якщо той не змінить поведінку.

Бех додав, що тіло жінки було знайдено біля ліжка. На тілі виявлені численні вогнепальні поранення в ліве око, передпліччя, руки, шию та щелепу.

“Вона закривалася руками”, – розповів Бех.

“Встановлена особа потерпілої. Це Пояркова Наталія, 1976 року народження, яка у вересні 2014 року вийшла заміж за Пояркова Олександра 1971 року народження. Вони приблизно дев’ять років жили, після чого одружилися. У них спільний син, 1992 року народження, який з ними не жив…” – зазначив голова ГУ НП.

Він додав, що слідчі на місці злочину знайшли велику кількість вогнепальної зброї, верстат для виготовлення патронів, а також предмети, що дозволяють переробляти зброю”.

“Зараз ми розуміємо, що під впливом алкоголю, стресу, він (Поярков) застрелив свою дружину. На місці також знайдені гільзи, які збігаються з гільзами на місці події під міськрадою”, – додав Олег Бех.

Як повідомляла “Новинарня“, у ніч на 20 серпня біля міськради в Харкові невідомий відкрив стрілянину по дверях будівлі. Охоронці пустили його всередину.
Поліцейські, які прибули на виклик, побачили біля будівлі міськради пораненого охоронця. Поруч стояв чоловік, який почав стріляти по патрульних. Внаслідок стрілянини було смертельно поранено поліцейського Дмитра Кірієнка. Патрульні знешкодили нападника. Поліцейський, який дістав травми внаслідок стрілянини, помер у лікарні.
Охоронця прооперували, його стан тяжкий.
Пізніше з’ясувалося, що в крові нападника було 2 проміле алкоголю.

За фактом події відкрили кримінальні провадження за ч.2 ст.115 (умисне вбивство) і ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України.

Читайте також:
“Харківський стрілець” був п’яний. У поліції – три версії і дві статті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.