У Росії на 2 роки посадили “правосека” Терновського – за акції на території України

 

У Росії засудили громадянина України Романа Терновського за участь у публічних акціях в Україні, “спрямованих проти інтересів РФ”.
Про це повідомили в прес-службі Слідчого комітету Росії.

“Докази, зібрані головним слідчим управлінням Слідчого комітету Російської Федерації, визнані судом достатніми для винесення вироку громадянину України Роману Терновському. Його визнано винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 282.2 КК РФ (участь у діяльності екстремістської організації)”, – сказано в повідомленні.

Слідством і судом нібито встановлено, що у 2015-2016 роках на території України Роман Терновський займався організацією виготовлення та розповсюдження атрибутики з символікою організації “Правий сектор”, а також брав участь у публічних акціях, спрямованих проти інтересів Російської Федерації.

За інформацією СК РФ, 15 лютого 2016 року в районі пункту пропуску “Гоптівка” на російсько-українському кордоні в Харківській області Терновський брав участь в акції щодо блокади транзиту російських вантажівок, що проводилася, в тому числі, представниками “Правого сектора”. У СК РФ заявляють, що акція проводилася “в порушення наявних між Росією і Україною домовленостей про дружбу, співробітництво і партнерство”, а також про безперешкодний транзит транспорту, “з метою завдання майнового і репутаційного збитку Російській Федерації в її зовнішньоекономічних зв’язках”.

Крім цього, у СК РФ зазначили, що 12 червня 2016 року Терновський та інші учасники “ПС” провели аналогічну цілеспрямовану акцію зі зриву заходів на честь Дня Росії в генеральному консульстві РФ у Харкові.

Також Терновського звинуватили у пропаганді “Правого сектора” в інтернеті, в тому числі серед осіб, “які постійно проживають на території Росії”.

“Вироком суду Терновському призначено покарання у вигляді 2 років 3 місяців позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії загального режиму. Вирок набрав законної чинності. Робота щодо встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності інших учасників забороненої на території Росії екстремістської організації «Правий сектор» триває”, – заявили у відомстві країни-агресора.

Засудили Терновського ще 28 червня, проте вирок набрав чинності 20 серпня. Журналісти повідомляють, що українець оскаржив вирок суду, однак інформація про результати оскарження відсутня, передає Центр інформації про права людини.

Роман Терновський – другий – з лідерами “Правого сектора”

Як повідомляла “Новинарня“, 18 жовтня 2017 року Слідчий комітет РФ заявив про затримання в Ростовській області громадянина України Романа Терновського за “пропаганду” у Facebook “Правого сектора”.
Після цього речник “ПС” Артем Скоропадський заявляв, що Роман Тернівський давно не має відношення до “Правого сектора”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна