У Ростові арештований українець Роман Тернівський, який у “Фейсбуці” пропагував “Правий сектор”

 

Громадянин України Роман Тернівський затриманий ФСБ РФ у Ростовській області через причетність до діяльності організації “Правий сектор”, яку в Росії вважають екстремістською.
Про це 18 жовтня повідомила прес-служба слідчого комітету РФ, передає “Новинарня“.

Щодо Тернівського, який живе в Ростові, суд за клопотанням слідства обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

“Встановлено, що Тернівський у складі учасників організації «Правий сектор» неодноразово брав участь в пікетах, мітингах та інших суспільно-масових заходах на території України. Крім того, використовуючи акаунт у соціальній мережі Facebook, Тернівський здійснював пропаганду діяльності організації «Правий сектор» серед користувачів інформаційно-телекомунікаційної мережі Інтернет, в тому числі осіб, які постійно проживають на території Російської Федерації”, – заявили в слідкомі РФ.

Сайт відомства поширив фото, на якому Тернівський у компанії членів “Правогого сектора”, зокрема поруч із ним командир ДУК ПС Андрій Стемпіцький.

“Вищевказані дії Тернівського спрямовані проти інтересів Російської Федерації і кваліфіковані слідством за ч. 2 ст. 282 2  КК РФ, що передбачає кримінальну відповідальність за участь в діяльності екстремістської організації”, – заявив СК РФ.

В ході обшуку за місцем проживання підозрюваного в Ростові-на-Дону виявлені предмети одягу та інші особисті речі з символікою організації “Правий сектор”.

“Робота щодо встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності керівників та учасників організації «Правий сектор» триває”, – заявила офіційний представник  слідчого комітету РФ Світлана Петренко.

Читайте також:
“Правий сектор” наразі не планує державний переворот в Росії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна