“Довіреній особі Путіна” кримчанці Одновол дали умовний термін

 

Кримчанку Олену Одновол-Юревич, яка має паспорти громадянки України та Росії, український суд засудив до трьох років позбавлення волі умовно, відтак її мають звільнити з херсонського СІЗО.

Про це російському інформагентству ТАСС розповіла уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова.

Як пише ТАСС, Москалькова в четвер, 16 серпня, говорила з українською колегою Людмилою Денисовою, і та повідомила, що цього дня стосовно Олени Одновол винесено судове рішення про засудження на три роки умовно.

Речниця українського омбудсмена підтвердила “Українській правді“, що Одновол засуджена умовно.

За даними омбудсмена, вже у п’ятницю росіянку мають звільнити з СІЗО, до неї в Херсон приїде мати.

“Інформація про те, де вона відбуватиме умовний термін покарання, не уточнюється”, – зазначила Москалькова.

За її даними, “Одновол визнала свою провину в скоєнні злочинів”.

Як інформувала “Новинарня“, мешканка міста Саки Олена Одновол-Юревич (нар. у селі Ярке Джанкойського району АР Крим 28.11.1981 р.), координатор російської громадської організації “Волонтеры победы”, була затримана українськими прикордонниками 23 квітня 2018 року в пункті пропуску “Чонгар”, коли їхала з незаконно анексованого Криму на “материк” на хрестини.

Олена Одновол. Фото з ФБ

Одружившись наприкінці 2016 року, Олена Юревич змінила прізвище в російському паспорті на Одновол. Але від українського паспорта, оформленого на дівоче прізвище, Юревич не відмовилася.

За старим паспортом Юревич неодноразово відвідувала Україну. Наприклад, весільну вони з чоловіком здійснили до Львова у січні 2017 року.

Про іншу зайнятість Олени Одновол-Юревич, аніж “Волонтери Перемоги”, невідомо, і сама вона на суді в Херсоні відмовилася відповідати на запитання про місце роботи.

Що й не дивно, адже її основна “професія” – громадська активність у колабораційних організаціях та різних структурах на кшталт “молодіжних рад” при окупаційних російських адміністраціях Сак та Криму.
Так, відомо про діяльність Олени Юревич у ГО “Молода гвардія”. Крім іншого, у 2015 році Юревич брала участь у “Брестському проекті” – веломарафоні територією РФ і Білорусі, від Ханти-Мансійська до Бреста, на честь 70-річчя перемоги у ВВВ.

Служба безпеки України 15 лютого 2018 року зафіксувала факт держзради, вчиненої громадянкою Юревич (Одновол).
За даними відомства, затримана незаконно організувала і проводила в окупованих Росією Криму й Севастополі збір підписів на підтримку висування Володимира Путіна в президенти РФ.

Управління Служби безпеки України в Автономній Республіці Крим, що квартирує в Херсоні, відкрило кримінальне провадження за статтею 111 ККУ (держзрада).

Під час обрання в Херсонському міськсуді запобіжного заходу для Одновол стало відомо, що вона на ранньому терміні вагітності.
Однак суд кілька разів поспіль залишав її під арештом.

Нагадаємо, з початку 2018 року СБУ затримала ще кількох колабораціоністів із органів окупаційної влади в Криму – екс-“міністр охорони здоров’я” Петра Михальчевського (у Києві), екс-заступника “міністра спорту Республіки Крим” Фаруха Камалова, який приїздив на Херсонщину робити біометричний паспорт – їм обом інкримінують ст. 111 КК України – “державна зрада”, а також депутата Євпаторійської міськради Сергія Осьмініна (ч. 2 ст. 110 – “посягання на територіальну цілісність і недоторканність України”).
Крім того, на Азовському морі українські прикордонники затримали риболовецький сейнер “Норд” із Керчі, його капітану Володимиру Горбенку висунули дві підозри та обрали запобіжні заходи, зокрема щодо заборони виїзду в Росію та Крим.

Читайте також:
Вагітна в СІЗО. Суд у Херсоні відправив під арешт “путінську”
кримчанку Одновол-Юревич. ФОТОРЕПОРТАЖ, ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна