У Сумах поховали бійця, який загинув на Донбасі від удару “Смерчу” з території РФ чотири роки тому

 

У місті Суми 16 серпня поховали бійця 27-ї окремої реактивної артилерійської бригади Олександра Буйвала, який загинув на Донбасі ще 3 вересня 2014 року.

Того дня від артударів реактивних систем залпового вогню “Смерч” з території Росії загинули 17 військовослужбовців 27 ореабр (військова частина А-1476), проте поховали лише 16 із них. Один вважався таким, що зник безвісти.

Рідні 32-річного контрактника весь цей час продовжували його пошуки. У те, що Буйвало загинув, рідні вірити відмовлялися.

Лише цього року пошуковці гуманітарної місії “Чорний тюльпан” знайшли рештки тіла поблизу селища Побєда на Луганщині.

“Було вирішено зібрати групу в повному складі і виїхати на місце локації. Територія була величезна, пошуки були важкі. Вже було холодно, купи заліза, сміття і металобрухту, воронки, ями. Ми все повністю просівали через сито. І вдалося знайти фрагменти останків Олександра”, – розповів керівник пошукового загону гуманітарної місії Олексій Юков.

“У результаті тривалих пошуків було знайдено фрагменти тіла ще одного бійця, а вже під час ДНК-експертиз з’ясувалось, що вони належали саме Олександру Буйвало”, – зазначається в повідомленні Сумської міськради.

Крім того, пошуковцям вдалося зібрати докази причетності регулярної російської армії до смерті українських військових.

“Залишки снаряда “Смерч”, за допомогою яких ворог обстріляв наш базовий табір. Такі системи РСЗВ у “воєнторгу” не продаються. В української армії, як кажуть бойовики, не “віджималися”. Є лише в російській армії. І саме цими системами було завдано удар”, – наголосив військовослужбовець 27 ореабр Олександр Куришко.

Віддати останню шану земляку на плац в/ч прибули близько півтисячі людей, у тому числі його рідні і близькі, військові побратими, представники обласної та міської влади, місцеві мешканці. Звідти процесія рушила до Центрального кладовища Сум, де старшого сержанта Буйвало поховали з усіма військовими почестями на Алеї Слави.

У загиблого залишилися дружина та 4-річний син.

Свого сина Олександр бачив лише раз, коли забирав з пологового будинку, інформує “5-й канал”.

Читайте також:
Поховали вдруге. Чому ідентифікація героїчних танкістів 30 омбр тривала 4 роки

ЕКСКЛЮЗИВ ДЛЯ СУДУ. Bellingcat надав докази 149 обстрілів
російської “арти” через кордон України влітку-2014

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна