Годар і сотня європейських митців опублікували лист на підтримку Сенцова

 

Понад сотня європейських діячів культури підписали нове звернення на підтримку Олега Сенцова, який уже 93-й день голодує в російській колонії в місті Лабитнангі.

“Його здоров’я серйозно погіршується день у день, необхідно діяти, і діяти швидко”, – йдеться в листі, опублікуваному в французькій газеті Le Monde, передає ТСН.

Серед підписантів – міністр культури Франції Франсуа Ніссен, кінорежисери-класики Жан-Люк Годар та Кени Лоуч.

За словами авторів звернення, вирок Сенцову є “порушенням міжнародного права і основних правил правосуддя”. Вони також закликають представників ЄС і ООН чинити тиск на Росію, щоб домогтися звільнення.

“Чи його єдина реальна “вина” не полягає в тому, що він продемонстрував свободу вираження поглядів? Чи не стало його єдиним “злочином” те, що він зміг показати свою політичну позицію через мистецтво?”, – запитують підписанти.

У своєму зверненні вони порівнюють Сенцова з радянськими дисидентами, такими, як письменники Василь Гроссман і Олександр Солженіцин, яких переслідував режим за їхні ідеї.

Читайте також:
Відомі польські актори на підтримку Сенцова прочитали його оповідання. ВІДЕО

Знаменитий письменник Стівен Кінг закликав Путіна звільнити Сенцова.
ДОКУМЕНТ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна