В Одесі завербованого РФ диверсанта посадили на 4 роки 8 місяців, – СБУ

оновлено

До чотирьох років восьми місяців позбавлення волі засуджено диверсанта, який готував теракт на території Одеської області.
Такий вирок виніс Приморський районний суд Одеси, визнавши чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 14, п.п. 6, 12 ч. 2 ст. 115, а також ч. 1 ст. 14 і ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України.

Про це 13 серпня повідомив прес-центр СБУ.

“Оперативники спецслужби встановили, що за вказівкою російських кураторів протягом серпня-вересня 2015 року зловмисник, перебуваючи у складі однієї із сепаратистських організацій Одеси, розробляв та відпрацьовував план вбивства відомого в місті громадського активіста шляхом вчинення теракту. За задумом зловмисника, це мало викликати широкий суспільний резонанс та дестабілізацію ситуації в регіоні. Правоохоронці попередили злочин та затримали зловмисника у вересні 2015 року”, – сказано в повідомленні.

Вирок суду набрав законної сили, ідеться у звіті спецслужби.

Як відомо, в 2015 році в Одесі було затримано велику кількість осіб, яких СБУ називала диверсантами.

Зокрема з грудня 2015 року колегія суддів Київського райсуду розглядала справу про підготовку групи терористів до вбивства одного з лідерів місцевого Євромайдану, громадського діяча Сергія Гуцалюка.

Серед інших, 49-річний мешканець Болграда Віталій Назлімов був обвинувачений у тому, що після трагічних подій 2 травня 2014 року підпільно готував в одному зі спортивних залів Одеси групу бойовиків до здійснення терактів. При відпрацюванні сценарію убивства одного з лідерів Євромайдану групу на чолі з колишнім спецпризначенцем Назлімовим затримали оперативники облуправління СБУ. Один із співучасників підготовки вбивства розкаявся та вирішив співробітничати зі слідством, а Назлімову було пред’явлено обвинувачення за ознаками ч. 1 ст. 14, п. 5 і 11,ч. 2 ст. 115 (готування до злочину), ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) і ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю і боєприпасами).

ОНОВЛЕНО. Як уточнив у коментарі агенції УНІАН представник правоохоронних органів, засуджено 52-річного чоловіка – учасника руху “Народна дружина” (бойове крило одеського Антимайдану).
Засуджений у змові з громадянином Росії мали намір вбити отамана ГО “Чорноморське Гайдамацьке об’єднання” Сергія Гуцалюка.

Читайте також:
СБУ звітує про затримання в Одесі групи проросійських диверсантів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна