СБУ звітує про затримання в Одесі групи проросійських диверсантів

 

Українські діючі та колишні військовослужбовці за кураторством Російської Федерації планували здійснити диверсії та теракти, їх затримали в Одесі. Про це на брифінгу в середу, 22 березня, заявив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук.

“Нами було проведено операцію зі знешкодження мережі спецслужб Російської Федерації, яка діяла в східних і південних регіонах. До цього було причетне головне управління розвідки РФ. Ця резидентурна мережа, яка створена з діючих і колишніх військовослужбовців отримала завдання на проникнення до стратегічних об’єктів, на військові об’єкти та збір закритої інформації щодо дислокації та переміщення українських військових”, – цитує Ткачука “Українська правда”.

“Друге завдання – було підготовка до терактів щодо громадян України в південних областях”, – зазначив він.

Також генерал-майор контррозвідки СБУ Сергій Левченко зауважив, що керівником групи була завербована одеситка.

“Керівником була агент-жінка, яка брала участь [у подіях травня 2014 року] на Куликовому полі в Одесі. В Криму вона провела навчання ГРУ РФ. Також з нею працював агент, який займався підбором діючих і колишніх військовослужбовців, які мали широкі зв’язки”, – зазначив Левченко.

“Дані збиралися на півдні України, але також їх було помічено в зоні АТО. Передача інформації була здійснена через мережу інтернет, а потім стиралися”, – додав він.

Левченко зауважив, що дев’ять осіб із цієї групи були затримані в Одесі 19 березня “під час передачі важливої документації”.

Ткачук зазначив, що стосовно затриманих тривають слідчі дії, чотирьом вже судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Їм інкримінують державну зраду та незаконне поводження зі зброєю.

Читайте також:
Контрактник, який віз зброю на Майдан – ультраправий фанат, – СБУ. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна