Під Рівним п’яний депутат на “євробляхах” на смерть збив велосипедиста. Поліція його не затримала

 

Поліція Рівненської області не затримала депутата Сарненської райради Петра Зембидського, який напідпитку збив велосипедиста, через нестачу доказів.
Про це “Громадському радіо” розповіла речниця Нацполіції Рівненщини Любов Белаш.

“За результатами проведених першопочаткових слідчих дій на місці події, немає достатніх підстав для затримання чоловіка. Слідству потрібно зібрати достатню доказову базу, щоб довести, що була вина саме цього чоловіка. Немає прямих свідків, чоловік не дає поки що свідчень”, — сказала представниця ГУ НП.

За її словами, Зембидському також не повідомляли про підозру в учиненні злочину.

У поліції поки не бачать ризиків ухиляння депутата від відповідальності.

“Наразі немає інформації про те, що ця людина ухиляється від органів досудового розслідування”, — додала Любов Белаш.

Повідомлення про те, що в Рівненському районі нетверезий водій на смерть збив велосипедиста, з’явилося на сайті обласного главку поліції вранці 8 серпня. Там дізналися про дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими на автодорозі “Городище-Рівне-Старокостянтинів” поблизу села Олександрія 7 серпня близько 21:30.

Слідчо-оперативна група попередньо встановила, що водій автомобіля Аudi Q7 на іноземній реєстрації, 35-річний житель села Велике Вербче Сарненського району, рухаючись у напрямку Рівного, допустив наїзд на велосипедиста. Від отриманих травм 58-річний житель села Олександрія загинув на місці.

Перевірка водія на алкотестері показала, що рівень алкоголю в його крові становить 1,27 проміле. Цей показник у шість разів перевищує допустиму норму.

За фактом порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого, розпочато досудове розслідування за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України.

Інформація про те, що за кермом був саме депутат Петро Зембидський, з’явилася у місцевих ЗМІ. Пізніше її підтвердили в Сарненській районній раді.

За словами колег, після ДТП Зембидський на зв’язок не виходить.

Читайте також:
На Львівщині депутат напідпитку збив насмерть літню велосипедистку

На Закарпатті п’яний голова РДА на джипі збив двох жінок, одна загинула

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна