На Закарпатті п’яний голова РДА на джипі збив двох жінок, одна загинула

 

У місті Перечин на Закарпатті голова районної державної адміністрації Віктор Олефір у нетверезому стані збив двох жінок, одна з яких померла.

Про це повідомляє прес-служба поліції Закарпатської області.

“Учора, 13 липня, о 22:37 в поліцію надійшло повідомлення від громадян про те, що в місті Перечин на вул. Жовтневій автомобіль збив жінку, а водій може перебувати в стані алкогольного сп’яніння.
Прибувши на місце пригоди, слідчо-оперативна група Перечинського відділення поліції встановила, що наїзд на двох жінок скоїв голова Перечинської районної державної адміністрації, мешканець Перечинського району. Керував він джипом марки «Черокі» іноземної реєстрації“, – йдеться в повідомленні.

“Потерпілих, двох жительок міста Перечин віком 71 та 56 років, «швидка» доставила в реанімацію районної лікарні. На жаль, молодша жінка померла від отриманих травм. За життя другої борються лікарі”, – повідомляють правоохоронці.

Згідно з висновком Закарпатського обласного наркологічного диспансеру, водій позашляховика перебував у стані алкогольного сп’яніння.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого). Водія затримано в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

Як невдовзі повідомила обласна прокуратура, прокурор Закарпатської області оголосив Віктору Олефіру про підозру у вчиненні смертельної ДТП.

У прокуратурі зазначили, що наразі готується клопотання щодо обрання Олефіру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Віктору Олефіру оголошено підозру у вчиненні ДТП зі смертельними наслідками. Фото: Mukachevo.net

Там часом на сайті голови Закарпатської облдержадміністрації Геннадія Москаля з’явилося повідомлення, що Олефір написав заяву на звільнення і відсторонений від посади.

“Голова РДА написав заяву на звільнення, відсторонений із посади, у Київ направлені матеріали на його звільнення”, – зазначається в повідомленні.

Повідомляється також, що голова Закарпатської ОДА оголосив неділю, 15 липня, на Перечинщині Днем жалоби.

З огляду на це Москаль своїм розпорядженням скасував щорічний фестиваль лемківської культури “Лемківська ватра”, який мав відбутися цього дня в селі Ворочово Перечинського району.

Читайте також:
Поліція склала на нардепа з БПП протокол за керування авто в нетверезому стані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна