Облитій кислотою Гандзюк надали держохорону і перевезли до Києва

 

Громадська діячка, керуюча справами міськвиконкому Херсона Катерина Гандзюк, яку невідомий облив кислотою, отримала державну охорону.

Про це повідомив адвокат Масі Найєм.

“Поліція задовольнила клопотання адвоката Катерини Гандзюк про надання держохорони. На даний момент їх надали таку охорону”, – написав Найєм у “Фейсбуці” ввечері 1 серпня.

Цього ж вечора Катерину на літаку евакуювали до Києва, повідомив сайт ДержНС. Зазначається, що надалі здоров’ям активістки опікуватимуться столичні лікарі.

Читайте також:
“Давайте в око наллємо лідокаїн?”
Адвокат Масі Найєм провідав у Херсоні облиту кислотою Катерину Гандзюк

Як інформувала “Новинарня“, Катерину Гандзюк – проукраїнську політичну і громадську активістку, керуючу справами міськвиконкому Херсона, радницю мера міста, політтехнолога, автора “Новинарні” – вранці 31 липня облив кислотою невідомий.

Прес-служба ГУ Нацполіції Херсонщини згодом опублікувала перезняте на телефон відео з камери спостереження, на якому видно зловмисника в чорній футболці, сірих чи бежевих шортах і кепці, що тікає з місця злочину.

Катерина залишається в реанімації, її стан важкий, але стабільний. У Гандзюк хімічні опіки ІІІ-ІІ ступеня рук, тулуба, шиї, частини обличчя й правого ока, волосяного покриву голови – зловмисник вилив на жінку близько літра сірчаної кислоти.

Катя при свідомості, вранці 1 серпня вона змогла прислати редактору “Новинарні” жартівливе повідомлення.

Херсонські правоохоронці спершу перекваліфікували напад на Гандзюк з хуліганства на тяжкі тілесні ушкодження з метою залякування. А після того, як  серпня праві активісти влаштували пікети ГУ Нацполіції і прокуратури Херсонщини з піротехнікою, напад ще раз перекваліфікували – як замах на вбивство.

Катерина Гандзюк

Катерина Гандзюк активно протистояла корупції та свавільним діям ГУ Нацполіції і керівництва ОДА Херсонщини, Департаменту захисту економіки, Укртрансбезпеки тощо; була рішучим опонентом проросійських сил у регіоні.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.