Нацкорпус пікетував Херсонську прокуратуру з вимогами розслідувати напад на Гандзюк

 

Представники ГО “Нацкорпус” пікетували будівлю ГУ Національної поліції у Херсоні, а згодом пішли в обласну прокуратуру у зв’язку з нападом на громадську активістку й політичну діячку Катерину Гандзюк.

Про це повідомляє “Нацкорпус” Херсона на своїй сторінці у “Фейсбуці“.

За словами присутніх на акції, вони прийшли підтримати Гандзюк, висловити протест проти бездіяльності правоохоронних органів та вимагати від них звіту про розслідування інших нападів на активістів та журналістів.

Як повідомляє журналіст Сергій Нікітенко, у прокуратурі відмовилисяь виходити до пікетувальників.
Коли ж представники “Нацкорпусу” запалили димові шашки, то їх таки прийняв прокурор Херсонської області Віталій Трегубенко.

Пікетування Херсонської облпрокуратури прокоментувала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган. За її словами, активісти дарма вимагали зустрічі з прокурором, який наглядає за розслідуванням нападу на Гандзюк.

“Звісно, що прокурор не сидить в теплому кабінеті, а працює спільно зі слідчою групою. Вже складено фоторобот, розіслані орієнтування, розглядаються усі можливі версії нападу. Нагадаю, що в слідчу групу входять представники поліції, прокуратури та служби безпеки області”, – запевнила Сарган у “Фейсбуці“.

Вона також закликала активістів “не заважати працювати низовим працівникам”.

Схожий за змістом допис опублікував також речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

І так само, як і Сарган, він згадав справу про вбивство юристки Ірини Ноздровської. Контекст однаковий: мовляв, як тільки активісти почали “роздувати” тезу про бездіяльність правоохоронців і “піаритися” на закликах негайно розслідувати цей злочин, як його й розкрили. І активістам, мовляв,

Від “Новинарні“: зауважимо, що про справу Ноздровської згадував і речник міністра внутрішніх справ Артем Шевченко, який 1 серпня вийшов до активістів, що пікетували МВС із вимогою розслідувати напади на Гандзюк та інших громадських активістів.

Як писала “Новинарня“, вранці 31 липня у Херсоні невідомий облив кислотою проукраїнську політичну і громадську активістку, в.о. керуючої справами Херсонської міської ради Катерину Гандзюк.

Спершу поліція кваліфікувала цей напад як “хуліганство” (ст. 296 Кримінального кодексу України).

Після того, як генеральний прокурор Юрій Луценко взяв під особистий контроль кримінальне провадження, відкрите за фактом нападу на Гандзюк, злочин було перекваліфіковано на ч. 2 ст. 121 КК України “Умисні тяжкі тілесні ушкодження, вчинені з метою залякування потерпілого”.

Читайте також:
“Давайте в око наллємо лідокаїн?” Адвокат Масі Найєм провідав у Херсоні
облиту кислотою Катерину Гандзюк

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна