Напад на Катерину Гандзюк перекваліфікували. У неї хімічний опік 30% тіла

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко взяв під особистий контроль кримінальне провадження, відкрите за фактом нападу на в.о. керуючої справами Херсонської міської ради Катерину Гандзюк.
Про це надвечір 31 липня написала у “Фейсбуці” прес-ссекретар генпрокурора Лариса Сарган.

“Злочин, вчинений проти Катерини Гандзюк, вже перекваліфіковано на ч. 2 ст. 121 КК України “Умисні тяжкі тілесні ушкодження, вчинені з метою залякування потерпілого”, – повідомила Сарган.

За її словами, “всі правоохоронні органи Херсонської області – прокуратура, служба безпеки та поліція – спільно працюють над оперативним розкриттям вказаного злочину”.

Як інформувала “Новинарня“, Катерину Гандзюк – проукраїнську політичну і громадську активістку, політтехнолога, автора “Новинарні” – вранці 31 липня облив кислотою невідомий.

Прес-служба ГУ Нацполіції Херсонщини опублікувала запис з камери спостереження, на якому видно зловмисника в чорній футболці, сірих шортах і кепці, що тікає з місця злочину.

“Поліція звертається до всіх громадян, які вранці в Херсоні приблизно о 08:30 могли бачити чоловіка (на фото) у мікрорайоні Таврійський на вул. 49-ї Гвардійської Дивізії. Вказаний чоловік облив обличчя жінки невідомою речовиною”, – сказано в повідомленні.

Як розповів в ефірі каналу “112 Україна” лікар Херсонської обласної лікарні Ігор Равелєв, жінка отримала хімічні опіки понад 30% тіла.

На даний момент Катерина Гендзюк залишається в реанімації, її стан важкий, але стабільний. Вона при свідомості, проводяться протишокові заходи.

Читайте більше:
У Херсоні облили кислотою громадську діячку Катерину Гандзюк

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна