Юристку Ноздровську, яка засудила вбивцю своєї сестри, знайшли мертвою в річці

 

Юристка Ірина Ноздровська, яка зникла 29 грудня, знайдена мертвою.

Про це повідомив на своїй сторінці у “Фейсбуці” голова ГО “Націонал-патріотичний рух України” Михайло Ковальчук.

Раніше правозахисниця Ноздровська через суд притягнула до відповідальності племінника голови Вишгородського райсуду, який у стані наркотичного сп’яніння збив насмерть її сестру.

Тіло Ірини знайшли в річці у Київській області 1 січня, розповіли активістам у поліції.

Як розповів у коментарі каналу “112 Україна” колишній радник міністра внутрішніх справ Ілля Кива, її скинули з моста в річку.

“Знайшли Ірину дві години тому в річці в Київській області. Тривають слідчо-оперативні дії, громадськістю було організовано активні пошуки, і сьогодні планувалося прочісування прилеглих районів, але до цього моменту Національна поліція вже мала інформацію про місцезнаходження тіла, про те, що її скинули з моста в річку, або, можливо, вона стрибнула сама, але в цьому випадку розглядається основна версія вбивства, пов’язаного з її правозахисною професійною діяльністю”, – сказав Кива.

Як повідомила прес-служба МВС, правоохоронці відкрили провадження за фактом умисного вбивства.
Тіло загиблої буде направлено на проведення судово-медичної експертизи для встановлення причини та обставин смерті.

Як повідомляла “Новинарня“, Ірина Сергіївна Ноздровська, 27.01.1979 р.н., востаннє виходила на зв’язок у п’ятницю, 29 грудня, о 17:00. Зв’язок із жінкою зник в селі Старі Петрівці Вишгородського району Київської області.
Ірина жила в цьому районі в селі Демидів.

У Демидові 30 вересня 2015 року сталася ДТП: Дмитро Россошанський, перебуваючи в стані наркотичного сп’яніння, на своїй машині збив на смерть односільчанку, 26-річну Світлану Сапатинську, сестру Ноздровської.
Дядько винуватця ДТП на той момент був головою Вишгородського районного суду.
Після двох років судових розглядів суд в Обухові засудив Россошанського до семи років позбавлення волі.
Ірина Ноздровська вела справу своєї сестри в суді.

27 грудня Апеляційний суд Київської області відправив справу до суду першої інстанції і продовжив Россошанському арешт на 60 діб.
Про це Ноздровська писала у “Фейсбуці”, вітаючи рішення суду, який не погодився амністувати винуватця ДТП.

За даними журналіста Володимира Тимофійчука, Ноздровській часто погрожували друзі та родичі винуватця ДТП, із цього приводу було відкрито кілька кримінальних проваджень.
Як писав Тимофійчук, після засідання суду 27 грудня батько Россошанського пригрозив Ірині зі словами: “Ты плохо кончишь!”

У Ірини Ноздровської залишилася неповнолітня дитина.

Читайте також:
Прокуратура: винуватець сметельної ДТП, донбаський “мажор” Толстошеєв
– неосудний

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна