Тенісистка Світоліна відмовилася від турніру в Москві з політичних причин

 

Провідна тенісистка України, п’ята ракетка Еліна Світоліна з політичних міркувань відмовилася від участі в престижному турнірі Moscow River Cup у столиці Росії.

Про це в інтерв’ю сайту “Чемпіонат.ру” розповів директор турніру Олександр Островський.

“У нас з нею (Світоліною) була підписана угода, але нещодавно в силу відомих усім причин політичного характеру, на жаль, команда Еліни і вона сама прийняли рішення в Росію не летіти”, – сказав Островський. 

“Нам дуже шкода. Безумовно, ми б хотіли побачити Еліну, і в майбутньому також будемо готові її тут прийняти і забезпечити безпеку на найвищому рівні. Ну а в цьому році вийшло так, як вийшло”, – додав він.

Відмову Світоліної виступати на території країни-агресора привітав міністр молоді і спорту України Ігор Жданов.

“Можу лише привітати рішення першої ракетки України Еліни Світоліної не виступати на комерційному турнірі з тенісу в Москві. Завжди є щось важливіше за гроші. Респект!” – написав міністр у “Фейсбуці” в п’ятницю, 27 липня.

​Турнір серії WTA Moscow River Cup з призовим фондом 750 тис. доларів уперше проводиться в столиці РФ із 22 по 29 липня. Раніше протягом 9 років турнір проходив в місті Бастад (Швеція) та носив назву Ericsson Open.

Про те, що в московському турнірі не братиме участі Еліна Світоліна, вперше стало відомо в червні.

При цьому в розіграші брала участь інше українка – Катерина Козлова (вилетіла в другому колі).

Читайте також:
Мінспорт не заплатить призові збірній з дзюдо, яка самовільно поїхала
в Росію і взяла медалі

Світоліна не змогла подолати стартове коло Вімблдону вперше з 2014 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна