Мінспорт не заплатить призові збірній з дзюдо, яка самовільно поїхала в Росію і взяла медалі

 

Збірна України з дзюдо не отримає призові за успішний виступ на командному чемпіонаті Європи, що відбувся у російському Єкатеринбурзі.
Про це заявив міністр молоді та спорту України Ігор Жданов.

“Федерація дзюдо України самовільно і за свій рахунок відправила делегацію на чемпіонат Європи. Міністерство молоді та спорту, як і раніше, не фінансувала і не буде фінансувати подібні вояжі в країну, що є агресором, за рахунок коштів платників податків”, – написав Жданов у “Фейсбуці”.

“За участь у цих змаганнях не буде виплачено жодних державних призових, їхні результати не будуть враховуватися при присвоєнні спортивних звань. Уся відповідальність за цю поїздку перед українським суспільством лежить виключно на Федерації дзюдо та особисто на тих спортсменах і тренерах, які прийняли для себе рішення їхати в Росію, усвідомлюючи всі можливі ризики та наслідки”, – додав міністр.

Як відомо, збірна України з дзюдо 18 липня посіла третє місце на командному чемпіонаті Європи.

Читайте також:
“Мир на вимогу”. Мінспорт уже не забороняє українським спортсменам
змагатися в Росії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна