“Мир на вимогу”. Мінспорт уже не забороняє українським спортсменам змагатися в Росії

 

Міністерство молоді та спорту України скасувало встановлену ним же заборону на участь українських спортсменів у змаганнях на території Росії.

Як передає “Новинарня“, відповідний документ у середу, 18 квітня, опублікувала на своєму сайті Асоціація спортивної боротьби України.

Згідно з листом від 11 квітня, Мінспорт уже не забороняє, а просто “не рекомендує” їздити на змагання до Росії, а також відмовляється від фінансування відвідування таких змагань державним коштом.

Попередній наказ про заборону від 14 березня новим документом визнається таким, що втратив чинність.

Лист Мінспорту було оприлюднено після того, як напередодні з’явилася інформація, що АСБУ всупереч забороні влади відправила українських борців на чемпіонат Європи в російський Каспійськ (Дагестан).

“Асоціація спортивної боротьби України цілком і беззаперечно дотримується виконання усіх законів, наказів і розпоряджень органів державної влади, навіть у випадку, коли наслідками  неучасті у континентальному чемпіонаті спортсменів України, відповідно першого наказу, було унеможливлення подальшої участі спортсменів країни у чемпіонаті світу, дискваліфікація спортивної федерації на термін до 3 років, ставить під загрозу участь в Олімпійських іграх 2020 року, накладання штрафу та інші санкції, відповідно нормативних документів «Об’єднаного світу боротьби» (UWW), що регламентують участь у змаганнях.
З появою наказу Мінмолодьспорту № 1554 та звернень багатьох небайдужих до боротьби осіб до  Асоціації з пропозицією надати реальну допомогу у виступі українських спортсменів на надзвичайно важливому спортивному заході, чемпіонаті Європи, зникли підстави звертатися до «Об’єднаного світу боротьби» (UWW) з проханням дозволити участь  командам України у чемпіонаті світу 2018 року, не приймаючи участі у чемпіонаті Європи”, – ідеться в заяві АСБУ.

Як інформувала “Новинарня“, в березні міністр спорту Ігор Жданов заявляв, що “підписав новий наказ – про те, що згідно із нещодавно прийнятим законом України “Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях”, українські спортсмени не братимуть участь в жодних змаганнях, що проходять на території РФ”.
“Хочу додати, що змагання в Росії, з оглядом на внутрішню і зовнішню політику цієї держави, є просто небезпечними для наших спортсменів”, – повідомляв тоді Жданов.

Варто зауважити, що в.о. президента Асоціації спортивної боротьби України є перший віце-президент Ростислав Щокін (який очолив АСБУ після складення повноважень “регіоналом” Ельбрусом Тедеєвим).
А один із віце-президентів – Руслан Савлохов, головний тренер чоловічої збірної України з вільної боротьби – 17 квітня відзначав день народження. Він родом із Північної Осетії (РФ).

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна