Мінмолодьспорт заборонив українським спортсменам брати участь у змаганнях в РФ

 

Міністр молоді і спорту Ігор Жданов своїм наказом заборонив українським спортсменам брати участь у змаганнях в Росії.

Про це Жданов повідомив на своїй сторінці у Facebook.

“…Я підписав новий наказ – про те, що згідно із нещодавно прийнятим законом України “Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях”, українські спортсмени не братимуть участь в жодних змаганнях, що проходять на території РФ”, – написав міністр.

“Хочу додати, що змагання в Росії, з оглядом на внутрішню і зовнішню політику цієї держави, є просто небезпечними для наших спортсменів”, – додав Жданов.

Міністр розповів, що два роки тому міністерство видало наказ, який стосувався участі спортсменів української збірної у спортивних змаганнях на території Росії.

“Ми говорили “так” офіційним змаганням, чемпіонатам світу і Європи, етапам Кубків світу, іншим турнірам, які організовують міжнародні спортивні федерації, які є частиною лізензійних змагань.
Ми говорили “ні” комерційним змаганням, сумнівним приватним кубкам, які часто організовують російські бізнесмени, і які не проходять під патронатом міжнародних федерацій.

За ці два роки прапор України піднімався на території Росії десятки разів, лунав наш гімн.

Сьогодення вимагає від нас більш рішучих дій”, – написав Жданов, оприлюднивши скан.

“Також нагадаю, що Міністерство молоді та спорту та я, як міністр, закликаємо міжнародні федерації не призначати змагань на території країни, де систематично нехтують міжнародним законодавством у сфері спорту, та яка є порушником кодексу ВАДА.
Агресори і порушники мають бути вигнаними з арени світового спорту”, – додав міністр.

Як інформувала “Новинарня“, 13 березня міністр молоді і спорту Ігор Жданов оголосив про рішення збірної України з біатлону не їхати на етап Кубка світу в російську Тюмень, хоча ФБУ мала такі плани.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна