Під впливом Мінмолодьспорту біатлонна збірна України таки не поїде на етап КС у Росію

 

Збірна України з біатлону не візьме участь в етапі Кубку світу у російській Тюмені. Таке рішення прийнято на зустрічі міністра молоді та спорту Ігоря Жданова з президентом Федерації біатлону України Володимиром Бринзаком.

“Було прийнято спільне рішення – збірна України не буде брати участь у 9-му етапі Кубку світу у Тюмені”, – написав міністр у “Фейсбуці”.

За його словами, “держава не має права втручатися у діяльність спортивних федерацій, як окремих громадських організацій. Але всі правила мають винятки”.

“Ідеться про країну-агресора, країну, яка систематично нехтує міжнародним законодавством, в тому числі у сфері спорту, не дотримується антидопінгових правил”, – пояснює Жданов.

Як відомо, спочатку біатлонна збірна України мала намір їхати у Тюмень і виступити там зі спортивних міркувань (щоб не втрачати бали в загальному заліку), але 13 березня міністр Ігор Жданов висловив свою позицію щодо бойкоту змагань на території Росії.
Раніше змагання не території РФ бойкотували біатлоністи США і Чехії, адже Росія, як і раніше, не виконує кодекс Всесвітнього антидопінгового агентства.

На Кубку світу-2017/18, перед останнім етапом у Тюмені (РФ), збірна України за вісім етапів здобула дві срібні нагороди (в жіночій та змішаній естафетах) і чотири “бронзи” (індивідуальні, жінки).

Читайте також:
ВАДА повідомила, коли Росія буде позбавлена всіх міжнародних змагань

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна