Росія й надалі веде приховані операції у США, – директор ФБР

 

Директор ФБР Крістофер Рей заявив, що Росія продовжує використовувати дезінформацію, пропаганду та приховані операції, спрямовані на те, щоб посіяти розбрат у Сполучених Штатах.

Виступаючи на відкритті форуму з безпеки в Аспені, штат Колорадо, 18 липня, Рей підтримав висновок американських спецслужб про втручання Москви в президентські вибори у США 2016 року та відкинув заяви президента Росії Володимира Путіна, нібито його країна не причетна до таких дій, передає “Радіо Свобода”.

“Точка зору розвідувальної спільноти не змінилася. Моя точка зору не змінилася”, – сказав директор ФБР.

Рей також відкинув пропозицію Путіна про обмін можливостями здійснити слідчі дії.

Путін пропонує надати американським прокурорам доступ до 12 росіян, яких звинувачують у втручанні у вибори 2016 року, якщо російським прокурорам, котрі переслідують критика Кремля Вільяма Браудера, дозволять допитати кількох американців.

Білий дім заявив, що розглядає цю ідею, але Рей відкинув її.

“Це, безумовно, не є пріоритетом у нашому переліку методів розслідування. Росія досі продовжує займатися злочинними діями”, – зазначив керівник ФБР.

У Держдепартаменті Сполучених Штатів також назвали “абсурдною” ідею обміну слідчими групами, оскільки американський суд уже відхилив обвинувачення Росії проти Браудера, і російська влада знає позицію США з цього питання.

Читайте також:
“Обмовка, пропустив “не”: Трамп спробував переграти скандальну заяву про РФ

Як повідомляла “Новинарня“, після спільної з Путіним прес-конференції в Гельсінкі 16 липня Дональда Трампа почали різко критикувати у США, оскільки президент заявив, що однаково довіряє американським спецслужбам і президентові Росії Путіну, а також сумнівається у висновках про те, що Росія втручалася у вибори в США.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна