“Обмовка, пропустив “не”: Трамп спробував переграти скандальну заяву про РФ

 

Президент США Дональд Трамп виправився після скандальної прес-конференції з Володимиром Путіним у Гельсінкі та заявив, що погоджується із висновками американських спецслужб про втручання Росії у президентські вибори в Америці 2016 року.

Трамп зробив з цього приводу спеціальну заяву в Білому домі, повідомляє “Нью-Йорк таймс”

“Я повністю довіряю і підтримую американські розвідувальні агентства. Я приймаю висновки нашої розвідки про те, що під час виборів 2016 року мало місце втручання Росії, а також інших людей”, – сказав Дональд Трамп.

16 липня під час прес-конференції у Гельсінкі з Путіним Трамп відмовився підтримати висновки американських спецслужб, які стверджують, що таке втручання і справді відбулося. Виступ Трампа жорстко розкритикували у США як демократи, так і його соратники з Республіканської партії.
Директор Національної розвідки США Ден Коатс оприлюднив заяву, в якій наполягав на правильності оцінок своєї служби щодо дій Росії.

Відтак 17 липня ввечері Трамп заявив, що його слова у Гельсінкі були просто обмовкою.

“Ключове речення мало звучати так: я не бачу ніяких причин, чому б це не була б Росія, – свого роду подвійне заперечення. Замість цього прозвучало: я не бачу ніяких причин, чому б це була Росія. Я думаю, що це, ймовірно, прояснює речі”, – сказав президент США.

Втім, демократи та республіканці негативно оцінили виправдання Трампа, інформує CNN.

“Президент Трамп намагався відмахнутися від того, що він сказав учора. 24 години – занадто пізно, і в неправильному місці. Якщо Трамп не може прямо сказати Путіну, що він неправий, а ми маємо рацію, і наші розвідувальні органи праві, то це неефективно, а що ще гірше – це є ознакою слабкості”, – заявив лідер демократів у Сенаті США Чак Шумер.

Сенатор-республіканець Вілл Герд заявив, що Трамп взагалі не повинен був проводити зустріч із Путіним тет-а-тет.
“Постає питання про те, чи були там інші випадки, коли він обмовлявся? Це питання, і чи не було там іншої плутанини”, – сказав він.

Сенатор від Демократичної партії США Джанні Шахін закликала перекладача Трампа дати свідчення у Конгресі щодо приватної зустрічі з Путіним.

Читайте також:
Трамп: я впевнений у своїх розвідниках, але ми повинні жити у злагоді з Росією

Українські соцмережі про саміт Трамп-Путін:
ця вистава має нас протверезити

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна