Українця, який напідпитку розчавив фурою авто поліції в ФРН, посадили на три роки

 

Німецький суд засудив українського водія-далекобійника Валерія Ю. до двох років і десяти місяців позбавлення волі за скоєний ним напідпитку наїзд на поліцейське авто у грудні 2017 року, внаслідок чого загинула співробітниця поліції.

Як повідомляє Deutsche Welle, у вівторок, 17 липня, суд у місті Менхенгладбах визнав українця винним у вбивстві з необережності та в нанесенні тілесних ушкоджень з необережності. Суддя визнав, що підсудний “щиро розкаявся” у скоєному.

Як відомо, Валерій Ю. скоїв наїзд 27 грудня 2017 року близько 21-ї години за місцевим часом.
Німецька поліція отримала повідомлення з Нідерландів про вантажівку, яка петляла по автомагістралі. Патрульний автомобіль очікував її на автобані A61 поблизу міста Фірзена на смузі для екстреної зупинки. Поліцейські увімкнули проблискові маячки та аварійну сигналізацію.
Вантажівка врізалася в автомобіль зі швидкістю 71 км/год. Водій не загальмував, внаслідок чого вантажівка з розтрощеним авто поліції проїхала ще близько 200 метрів.
Раніше адвокат підсудного повідомляв, що тоді його підзахисний випив багато знеболювальних таблеток через біль у стегнах; таблетки біль не втамували, і згодом, послухавшись поради, разом із колегою-росіянином шофер випив горілки.
Валерій Ю. планував продовжити подорож наступного дня, але сів за кермо ввечері того ж дня, коли вживав алкоголь.
Після аварії у крові водія виявили три проміле алкоголю.
23-річна співробітниця німецької поліції загинула на місці події, двоє її колег отримали тілесні ушкодження.

Раніше в суді повідомляли, що українцеві загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Читайте також:
У Німеччині водій пікапа в’їхав у натовп і застрелився

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна