У ФРН судять українця, який напідпитку розчавив фурою поліцейське авто з людьми

 

У Німеччині, в федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія, судять 49-річного водія вантажівки з України Валерія Ю., якого обвинувачують у наїзді на поліцейське авто, що призвело до смерті жінки-поліціянтки.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на Bild.

Далекобійника звинувачують у тому, що 27 грудня 2017 року він, перебуваючи за кермом вантажівки, наїхав на поліцейський автомобіль, унаслідок чого загинула 23-річна співробітниця поліції, ще двоє поліцейських отримали тяжкі травми.
У день аварії в крові підсудного виявили неприпустимо високий вміст алкоголю – близько 2,6 проміле.

ДТП сталася поблизу кордону з Нідерландами. Фура врізалася в авто поліції на швидкості 71 км/год. При цьому водій не загальмував, внаслідок чого вантажівка з розтрощеним авто проїхала ще близько 200 метрів.

Адвокат підсудного заявив, що тоді його підзахисний випив багато знеболювальних таблеток через біль у стегнах. Але таблетки біль не вгамували. Згодом, послухавшись поради, разом із колегою-росіянином він випив горілки.

“Валерій Ю. планував продовжити подорож наступного дня, але сів за кермо ввечері того ж дня, коли вживав алкоголь. Невдовзі після виїзду з майданчику для вантажівок сталася аварія на автобані А61”, – йдеться в повідомленні.

Сам підсудний каже, що нічого не пам’ятає про трагічний інцидент.

У суді на запит DW повідомили, що українцеві загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Читайте також:
У Німеччині водій пікапа в’їхав у натовп і застрелився

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна