У Німеччині водій пікапа в’їхав у натовп і застрелився

 

В результаті наїзду автомобіля у натовп людей в центрі німецького Мюнстера загинули чотири людини.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на німецькі ЗМІ.

Серед загиблих – троє пішоходів, які перебували на вулиці, і водій пікапа, який скоїв наїзд. Він покінчив життя самогубством, застрелившись в авто.

В результаті наїзду близько 20 людей отримали поранення, шість постраждалих перебувають у критичному стані. Початково поліція повідомляла про 30 поранених, але згодом скоригувала дані.

За даними поліції, нападник, який свідомо вчинив наїзд на людей в центральній частині німецького міста Мюнстер, найімовірніше не діяв з терористичних міркувань.

Про це повідомляє низка німецьких ЗМІ з посиланням на джерела в поліції.

“Посилюються свідчення на користь того, що інцидент не був терористичною атакою. За інформацією наших журналістів, підозрюваний – німець, який до скоєння злочину виявляв схильність до самогубства”, – пише видання RP online.

Süddeutsche Zeitung з посиланням на власні джерела також повідомляє, що поліція не має доказів того, що злочин має ознаки тероризму. Журналісти наводять дані про нападника. Його звали Єнс Р., він 1969 року народження, а з 2014 до 2016 року лікувався від психічного захворювання.

Читайте також:
Австралійська поліція не вважає навмисний наїзд на юрбу в Мельбурні терактом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна