Австралійська поліція не вважає навмисний наїзд на юрбу в Мельбурні терактом

 

Поліції вдалося затримати водія, підозрюваного в наїзді на пішоходів на одному з найжвавіших перехресть австралійського Мельбурна, внаслідок якого було травмовано 14 людей.

32-річний чоловік афганського походження наїхав на юрбу навмисно, повідомляє ВВС Україна. Проте поліція не вважає це терактом: зловмисник вживає наркотики і має проблеми з психічним здоров’ям, але зв’язків із тероризмом у нього не виявили.

Білий позашляховик Suzuki Swift, яким керував затриманий, збив пішоходів на вулиці Фліндерс у центрі міста після 16:30 за місцевим часом (3:30 за Києвом). Із 14 збитих людей кілька перебувають у критичному стані, серед них – дитина дошкільного віку із серйозними травмами голови.

Свідки аварії розповіли, що водій навіть не намагався зупинитися й їхав просто на людей.

Також поліція арештувала ще одного чоловіка, який знімав наїзд. У нього були при собі ножі, додає поліція.

“Зараз ми вважаємо, що він не був причетним до інциденту, але він досі допомагає поліції”, – додали правоохоронці.

Як писала “Новинарня“, схожа ситуація вже була в Мельбурні на початку 2017 року. Уранці 20 січня автомобіль в’їхав у натовп пішоходів, внаслідок чого загинуло (на місці події й згодом у лікарні від отриманих травм) шестеро людей і ще понад 20 зазнали поранень.

Тоді поліція оголосила, що водій, який скоїв цей наїзд, має проблеми з психікою, але з тероризмом жодним чином не пов’язаний.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна