Авіасалон Фарнборо: росіян немає, є Ан-178 без російських деталей. ВІДЕО

 

Український літак Ан-178 здійснив демонстраційний політ на 50-му міжнародному авіакосмічному салоні Farnborough Airshow, що триває передмісті Лондона.

Відео польоту “українського красеня” розмістив на своїй сторінці у “Фейсбуці” президент Петро Порошенко.

У своєму допис він наголосив, що Росія виключена зі списку країн, які виготовляють деталі для цього транспортника.

“Транспортний турбореактивний літак Ан-178 – розробка інженерів “Антонов”. І, що найголовніше, 78% комплектуючих для літака виробляються в Україні, а РФ виключена зі списку країн, які виготовляють решту деталей для нашого Ан-178″, – ідеться в дописі.

Раніше повідомлялося, що учасники авіасалону у Фарнборо в день його відкриття, 16 липня, уклали угод на 46,4 млрд. доларів. Ця сума, як повідомили організатори заходу, вдвічі перевищує показники авіасалону 2016 року.
Загалом у день відкриття Фарнборо-2018 були оформлені замовлення на 311 цивільних літаків.

Через британські санкції в авіасалоні не бере участі Росія.

При цьому російські пропагандистські ЗМІ – на кшталт “Московского комсомольца” – пишуть, що рішення Лондона відмовити Росії в презентації своєї військової техніки на авіавиставці потрібно сприймати “як перемогу, а не поразку”.

“Варто нагадати, що Росія у відповідь на цей випад Британії вирішила зовсім не вести свою техніку на виставку, навіть цивільного призначення… Участь в подібних виставках є показником сили, яку зараз показувати не має ніякого сенсу. Джерело в авіаційній галузі повідомило кореспондентам «МК» про те, що участь кожної окремої одиниці техніки, особливо в Фарнборо, коштує мільйони… Однак необхідно розуміти, що замість даної європейської виставки можна зробити упор на зустрічі з покупцями в країнах, які поважають російську техніку”, – пише видання.

Читайте також:
Eurasia Airshow 2018 у Туреччині: увага прикута до українських літаків. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна