Перша бойова втрата ЗСУ з початку “хлібного перемир’я” – в Золотому-4

оновлено

Уранці у вівторок, 17 липня, в Попаснянському районі на Луганщині внаслідок бойових дій загинув український військовий.
Як передає “Новинарня“, про це на денному брифінгу повідомив представник прес-центру Об’єднаних сил Анатолій Стельмах.

“Так, протягом поточної доби, а саме з 7.30, противник відкривав прицільний вогонь на Маріупольському та Попаснянському напрямку. Найгарячіше було в районі населеного пункту Золоте-4, де внаслідок ведення зосередженого вогню противника один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув”, – сказав підполковник Стельмах.

У свою чергу речник Міноборони Дмитро Гуцуляк на брифінгу уточнив, що “близько 08:00 російська збройна агресія забрала життя ще одного українського героя. Внаслідок бойових дій загинув один наш військовослужбовець 1978 року народження“.

Як відомо, в районі Попасної й Золотого воює 14-та окрема механізована бригада ЗСУ (ППД – Володимир Волинський).

ОНОВЛЕНО. Як повідомили хмельницькі ЗМІ, полеглий – 40-річний Іван Мельник із Хмельниччини, військовослужбовець 14 омбр.

Загиблий 17 липня – перша бойова втрата Збройних сил України з початку “хлібного перемир’я”, яке було проголошено з 1 липня.

Загалом це третя смерть серед військових ОС у липні. При цьому Іван Борсук із 14 омбр та Едуард Федоров із 503 обмп 36-ї бригади морської піхоти ВМС ЗСУ померли у шпиталях від поранень, отриманих у червні.

Нагадаємо, селище Золоте-4 частково в “сірій зоні” Об’єднані сили взяли від повний контроль наприкінці червня.

Читайте також:
Наєв нагородив роту глибинної розвідки за взяте Золоте-4. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна