9 травня під Золотим загинув волинянин Олег Пушкарук із 14 омбр

уточнено

Стало відоме ім’я військовослужбовця Збройних сил України, який поліг уранці 9 травня на Донбасі.

Як передає “Новинарня“, близько 4-ї години ранку внаслідок обстрілу поблизу міста Золоте Попаснянського району на Луганщині загинув 49-річний Олег Пушкарук – головний сержант 9-ї роти 3-ї батальйонно-тактичної групи 14 омбр.

Олег Вікторович Пушкарук народився 1 лютого 1969 року, жив у місті Нововолинськ Волинської області.
Місцеве видання “Буг” підтвердило ім’я загиблого в місцевому військкоматі.

“Олег Пушкарук востаннє спілкувався із сім’єю в понеділок та розповідав, що ситуація напружена”, – пише видання.

Пушкарук став до лав ЗСУ 2015 року, у 2016-му підписав контракт. Служив у 14-й окремій механізованій бригаді (ППД – Володимир Волинський).

“Він, як і його двоюрідний брат Володимир Пушкарук, який поліг за Україну в серпні 2014-го у боях за звільнення Іловайська, відзначався мужністю та відповідальністю”, – пише сайт “Волинь“.

Залишилась дружина та двоє малих синів (2 і 5 років) та син від першого шлюбу.

Про загибель військового вранці 9 травня повідомив прес-центр штабу Об’єднаних сил.
Речник МОУ на денному брифінгу уточнив, що “сьогодні вночі, 9 травня, російська збройна агресія забрала життя українського військовослужбовця. Внаслідок ворожого обстрілу загинув один наш захисник, 1969 р.н.”.

ОНОВЛЕНО. “Під час виконання бойового завдання в районі проведення операції об’єднаних сил загинув наш побратим, бойовий товариш, сержант Олег Вікторович Пушкарук із міста Нововолинська Волинської області…
Наш Майстер – відповідальний, стриманий, виважений, відчайдушний і мужній воїн, турботливий і лагідний батько, надійний друг. Він був авторитетом для своїх побратимів, готовим допомогти в будь-якій ситуації, підтримати і розрадити…” – пише прес-служба 14 омбр.

Було уточнено, що фатальний обстріл стався в районі селища Кримське.
Речник ООС уточнив, що військовий загинув “в ході нічного бою з диверсійно-розвідувальною групою противника, яка намагалася просочитися між опорними пунктами”.

Олег Пушкарук – друга бойова втрата ЗСУ у травні та з початку операції Об’єднаних сил.
Як повідомляла “Новинарня“, перед цим, 6 травня, внаслідок підриву мінного пристрою в районі Новоселівки Ясинуватського району загинув 21-річний військовослужбовець 24-ї окремої механізованої бригади, водій БМП Іван Сперелуп.

Читайте також:
Вісім загиблих героїв квітня: ІСТОРІЇ, ФОТО

Таймлайн втрат української армії: квітень 2018. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.