Якщо Газпром не сплатить Нафтогазу борг, його майно в ЄС піде з молотка, – Вітренко

 

Якщо “Газпром” не сплатить НАК “Нафтогаз України” 2,56 млрд. доларів, які російська компанія заборгувала за результатами двох рішень Стокгольмського арбітражу, її європейське майно продаватиметься на аукціонах.
Про це заявив головний комерційний директор “Нафтогазу” Юрій Вітренко, передає прес-служба компанії.

“Якщо “Газпром” не сплатить, тоді, відповідно, їхні активи, які арештовують по всій Європі, будуть реалізовуватися на аукціонах, і ми маємо отримувати гроші від реалізації цих активів на аукціонах”, – сказав Вітренко.

Читайте також:
“Нафтогаз України” вибиває 2,5-мільярдний борг із “Газпрому”
через апеляцію у Швеції

Як відомо, 30 травня “Нафтогаз України” повідомив, що почав процес стягнення з російського “Газпрому” боргу в розмірі близько 2,6 мільярда доларів відповідно до рішення Стокгольмського арбітражу у справах щодо постачання і транзиту газу.

У лютому Стокгольмський арбітраж присудив “Нафтогазу” 4,6 мільярда доларів. З урахуванням рішення по іншому спору “Газпром” має виплатити українській компанії 2,56 мільярда доларів.

“Газпром” відмовився виконувати рішення суду.

Читайте також:
“Газпром” подав нову апеляцію на рішення Стокгольмського арбітражу.
“Нафтогаз” кепкує

На вимогу “Газпрому” шведський суд призупинив виконання
Стокгольмського арбітражу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна