Новим послом України в Болгарії став генконсул у Ростові-на-Дону

 

Президент Петро Порошенко призначив послом у Болгарії Віталія Москаленка, який досі був генеральним консулом України в Ростові-на-Дону (РФ).

Про призначення йдеться в указі №202/2018 від 13 липня, опублікованому на сайті президента.

Як відомо, Віталій Москаленко – Надзвичайний та Повноважний Посол України. У 1994-98 роках він уже працював у посольстві України в Болгарії на посаді першого секретаря; керував дипломатичною місією України в Боснії та Герцеговині (2004-2005) та Македонії (2000-2001, 2005-2009).
Також був радником посольства у Словаччині, завідувачем відділу Балканських країн Третього територіального управління МЗС України (1998-2000), заступником директора Департаменту інформаційної політики МЗС та ін. (2009-2011).

Із 2011 року – зокрема протягом чотирьох років війни на Донбасі – працював генконсулом України в Ростові-на-Дону, багато робив для забезпечення прав українських політв’язнів в РФ та звільнення полонених.

Віталій Москаленко (1955 р.н.) закінчив факультет журналістики Київського національного університету ім. Т. Шевченка; він син покійного ректора цього журфаку Анатолія Москаленка.
Кавалер орденів “За заслуги” ІІ-ІІІ ступенів.

Читайте також:
Болгарія через фонд НАТО починає нову програму реабілітації українських воїнів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна